Tehohyökkääjä Gardiner JYPin riveihin – Alanen vahvistamaan sentteriosastoa

Kanadalainen laitahyökkääjä Reid Gardiner vahvistaa JYPin hyökkäysosastoa 1+1 vuotisella sopimuksella. Oikea käsi alhaalla pelaava 25-vuotias Gardiner on pelannut viimeiset kaksi kautta Saksassa. Gardiner oli ensimmäisellä Saksan kaudellaan pääsarja DEL:ssa pelaavan Düsseldorf EG:n paras pistemies tehden 52 ottelussa 11 maalia ja 24 syöttöpistettä. 2020-2021 kauden Gardiner pelasi Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla DEL 2:ssa EC Bad Tölzin riveissä saalistaen 45 ottelussa hulppeat 74 tehopistettä. Kovan laukauksen omaava Gardiner ehti pelata Pohjois-Amerikan farmisarjassa ECHL:ssä yli piste per peli tahdilla kausilla 2017-2019 ennen lähtöään Euroopan pelikentille. Gardinerin sopimuksen toinen vuosi on seuran optiolla.

”Gardiner on todella potentiaalinen ja mielenkiintoinen pelaaja, jota olimme seuranneet jo pidemmän aikaa. Korona on sekoittanut viimeisen vuoden aikana pelaajamarkkinoita ja tämän vuoksi Gardiner vietti viime kauden DEL 2:ssa ja normaalissa tilanteessa hän ei välttämättä olisi ollut edes saatavilla Suomen kaukaloihin tulevalle kaudelle. Gardiner omaa kykyä olla tehokas maalintekijä vahvan laukauksensa ansiosta ja hän pystyy kiekollisena tekemään peliä edistäviä ratkaisuja. Gardiner on osoittanut aikaisemmin urallansa, että hän pystyy olemaan tehokas tulosyksikön pelaaja ja sitä me odotamme häneltä myös JYPin paidassa” kommentoi Gardenerin sopimusuutista JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen

 

Menneellä kaudella Mestiksen pelaajien toimesta sarjan parhaaksi pelaajaksi valittu ja Kultainen Kiekko -äänestyksen voittanut keskushyökkääjä Jere-Matias Alanen siirtyy Imatran Ketterän Mestis mestarijoukkueesta hurrikaanipaitoihin 1+1 vuotisella sopimuksella. Lähes kaksimetrinen Alanen voitti viime kaudella Mestiksen maalipörssin 23 osumalla ja sijoittui koko sarjan pistepörssissä toiseksi tehtyään 28 ottelussa 37 tehopistettä. 25 -vuotias Tampereen Tapparan kasvatti pelaa vasen käsi alhaalla ja hän viihtyi Mestiksen aloitusympyröissä 59% voittoprosentilla. Myös Alasen sopimuksen toinen vuosi on seuran optiolla.

”Alanen on äärimmäisen kiehtova pelaaja kokonsa, aloituskykynsä ja maalintekotehokkuutensa takia. Alasella on vielä paljon reserviä kehittyä fyysisiltä ominaisuuksiltaan ja uskomme vahvasti siihen, että hän pystyy laadukkaan ominaisuusharjoittelun kautta nostamaan itsensä tehokkaaksi liigatason pelaajaksi. Alanen tulee lähtökohtaisesti kamppailemaan meillä tulevalla kaudella alaketjujen roolista ja hän pystyy pelaaman hyvän pelinlukunsa ja ulottuvuutensa ansiosta myös tehokasta alivoimapeliä” Viitanen kommentoi Alasen JYP siirtoa.

 

JYP julkaisee uusia pelaajahankintoja lähiviikkojen aikana.