JYP ja Keski-Suomen nuorisovaltuusto jakavat hyvää

Koronapandemia on pitänyt maat suljettuina reilu vuoden päivät. Sosiaaliset kanssakäymiset ovat jääneet minimiin. Ennen kaikkea lapset ja nuoret ovat olleet kärsijöitä, kun harrastustoiminnat ja erilaiset tapahtumat ovat olleet tauolla tai tiukkaan rajoitettuja.

JYP haluaa kantaa sosiaalista vastuuta yhdistämällä voimat Keski-Suomen Nuorisovaltuuston kanssa. Meneillään olevan JYPin kausikorttimyynnin yhteyteen on rakennettu ainutlaatuinen kampanja. Lunastamalla ja maksamalla kausikortin 21.6.2021 mennessä JYP lahjoittaa 2 istumapaikkalippua / maksettu kortti Keski-Suomen Nuorisovaltuustolle, joka puolestaan jakaa liput nuorille eteenpäin omilla kriteereillään. Lippujen jako aloitetaan ennen Liigakauden 2021–22 alkua. Jo tähän mennessä maksetut kausikortit otetaan huomioon kampanjassa. Keski-Suomen Nuorisovaltuustossa ainutlaatuinen yhteistyö otettiin innolla vastaan.

”Tää on tosi hieno mahdollisuus Keski-Suomen Nuorisovaltuustolle. Saamme olla päättämässä kenelle liput menevät ja tuottaa useille sadoille nuorille hyvää mieltä”, iloitsee Keski-Suomen Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Emilia Asikainen.

”Asia otetaan käsittelyyn heti syksyn ensimmäisessä kokouksessa. Silloin nuorten mielipiteet tulee mahdollisimman laajasti huomioitua, kun kokoukseen osallistuu nuoria ympäri Keski-Suomea”, jatkaa Asikainen.

Keski-Suomen Nuorisovaltuusto on maakunnallinen nuorten vaikuttajaryhmä, jonka tehtävänä on vaikuttaa maakunnalliseen päätöksentekoon sekä tuoda nuorten mielipiteitä esiin. Ryhmässä on paikka jokaisen keskisuomalaisen kunnan kahdelle nuorelle edustajalle sekä kuusi vapaata paikkaa.

Maakunnallisen nuorisovaltuuston edustajat ottavat kantaa nuoria koskeviin suunnitelmiin sekä osallistuvat eri valmistelutyöryhmiin. Lisäksi vuosittainen nuorten vaikuttamistapahtuma Keski-Suomen Nuorisofoorumi on ryhmän järjestämä.

Ryhmän taustatukena on Nuorten Suomi, joka on nuorten toimijuutta ja vaikuttamista edistävä asiantuntijajärjestö.