Otteluraportti JYP-TPS 27.10.2021

Nopeat takaiskut JYPin turmiona.

Jyväskylässä nähtiin keskiviikkona vauhdikas peli, josta erinäisiä vaiheita ei puuttunut. Myös tunnetta ja
kamppailupelaamista riitti, minkä takia ottelussa nähtiin runsaasti erikoistilannepelaamista.
Päätöserään lähdettiin 3–3-tilanteessa, mutta lopulta turkulaisvieraat käänsivät pelin itselleen. Lopulta
lukemat kirjattiin TPS:lle 5–3. Ottelun tehomiehenä hääri 0+3 tehot kerännyt Juuso Pärssinen.
JYPille tappio oli neljäs peräkkäinen. Tappiosta vielä katkeramman teki se, että hurrikaaniryhmä johti ottelua kolmesti.
– Emme hallinneet puolustamisessa keskustaa. Fokus karkasi maaliemme jälkeen ja olimme heikkoja meidän momentumeissa, päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi summaa.

Toisen erän viihdepläjäys.

Ottelun kahdeksasta maalista kuusi nähtiin toisessa erässä. Maalinteon avasi ylivoimalla kokoonpanoon palannut sensaatio Joakim Kemell, jolle osuma oli jo kauden 11. Kemell palasi osumallaan Liigan maalipörssin yksinäiseksi kärjeksi.
Toisen erän puitteissa JYPistä osuivat myös Antti Kalapudas sekä Jere-Matias Alanen.

Maaleja seurasi kuitenkin takaiskut, sillä TPS kipusi jokaisen osuman jälkeen nopeasti tasoihin. Vaikka isännät johtivat ottelua kolmesti, JYP johti ottelua yhteensä vain noin kolmen minuutin ajan.
– Ensimmäisessä takaiskumaalissa unohtui kaksi pelaajaa maalin eteen aivan yksin. Ehkä hieman
päästimme pelistä irti aina osumien jälkeen, Mikko Salmio arvioi pelin jälkeen.
– Takaiskuosumien jälkeen vastustaja terävöityi. Siihen emme pystyneet vastaamaan, Ahvenjärvi
komppaa.
TPS siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon ajassa 44.55. Tuon jälkeen JYP yritti vimmatusti olla itse ottelun tasoittava osapuoli.
Parhaat etsikkoajat osuivat ottelun viimeisille minuuteille, kun JYP haki tasoitusosumaa ensin ylivoimalla ja sitten ilman maalivahtia. Hanakasta laukomisesta huolimatta kiekko ei päätynyt TPS-maaliin saakka, vaan Aarne Intonen viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.
– Halusimme hyvää viisikon taistelua sekä vauhtia, joilla haastaa TPS:n puolustusta. Meillä oli
maalipaikkoja riittävästi, mutta emme olleet viimeistelyssämme riittävän kliinisiä, Ahvenjärvi harmittelee.

JYPin seuraava mahdollisuus tappioputken katkaisemiseen tulee lauantaina, kun ohjelmassa on jälleen kotiottelu.
Tuolloin vieraaksi saapuu Marko Virtasen päävalmentama hallitseva mestari Rauman Lukko.

Halloween -teemapeli JYP-Lukko lauantaina 30.10. LähiTapiola Areenalla klo 17.
Parhaat pukeutujat palkitaan, tervetuloa!

Otteluraportti: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen