Nuoret hurrikaanit antoivat näyttöjä U20-maaotteluissa

Neljä nuorta hurrikaania antoivat näyttöjä viikonlopun U20-maaotteluissa.

Suomen alle 20-vuotiaiden poikien maajoukkue pelasi viikonlopun aikana yhteensä kuusi maaottelua. U20-ikäluokan niin sanottu pääryhmä matkusti Ruotsin Ängelholmiin, jossa joukkue kohtasi kolmen päivän aikana Venäjän, Ruotsin ja Tšekin. Saman ikäluokan haastajaryhmä kokoontui Vierumäelle, jossa joukkue sai kolmesti vastaansa Tšekin.
JYPistä maajoukkueiden matkassa oli peräti neljä pelaajaa. Sekä Ville Ottavainen, Samuel Helenius, Brad Lambert että Santeri Koskela vetivät viikonlopun aikana maajoukkuepaidan päälleen. Myös Joakim Kemell valittiin maajoukkueeseen, mutta hän joutui jättämään maaottelut väliin loukkaantumisen vuoksi.

Ottavainen, Helenius ja Lambert pääryhmän mukana Ruotsissa.

Suomen U20-maajoukkueen pääryhmä kohtasi neljän maan turnauksessa Venäjän perjantaina, Ruotsin lauantaina ja Tšekin sunnuntaina. Venäjälle 6-3 hävityn ottelun jälkeen Nuoret Leijonat palasivat voittojen tielle kaatamalla ensin Ruotsin maalein 3-0 ja sitten Tšekin 4-2. Lopulta Suomi sijoittui turnauksen toiseksi kaikki ottelunsa voittaneen Venäjän jälkeen.

Pääryhmän mukana Ruotsiin matkasi kolme nuorta hurrikaania. Niin Ottavainen, Helenius kuin Lambert iskivät luistimenpiirtonsa jäähän turnauksen aikana.

Hurrikaanipelaajista ainoastaan Ottavainen esiintyi turnauksen jokaisessa ottelussa päävalmentaja Antti Pennasen kierrättäessä kokoonpanoaan. Varmaotteisen puolustajan turnaus oli kaiken kaikkiaan onnistunut. Ottavainen teki Nuorten Leijonien puolustajista toiseksi eniten tehopisteitä (0+2=2) ja oli yksi joukkueen kymmenestä pelaajasta, jotka jäivät turnauksen +/- -tilastossa plussan puolelle. Vain Juuso Mäenpää oli kentällä yhtä monen Nuorten Leijonien maalin aikana.

Lambert ja Helenius esiintyivät kumpikin kahdessa ottelussa ilman tehopisteitä. JYPin varakapteenin natsoja tällä kaudella kantanut Helenius johti kahdessa ensimmäisessä ottelussa Nuorten Leijonien kakkos- ja kolmosketjuja.

Lambert puolestaan istutettiin kahdessa viimeisessä ottelussa Nuorten Leijonien ykköskenttään. Nuorukainen pelasi molemmissa otteluissa Aatu Rädyn ja Roni Hirvosen vierellä. Tšekki-ottelussa Lambert lensi suihkun puolelle tapeltuaan Sebastian Malatin kanssa.

Koskela sai vastuuta haastajaryhmän kaikissa otteluissa.

Myös haastajaryhmän leiri Vierumäellä oli onnistunut. Joukkue hävisi ensimmäisen kolmesta ottelusta Tšekille 1-2, mutta alkukankeuksien jälkeen Suomi päätti turnauksen voitokkaasti voittamalla kaksi viimeistä ottelua lukemin 4-1 ja 4-2.
Koskela pelasi otteluista jokaisessa. Ensimmäisessä ottelussa JYPin kasvatti asetettiin kolmosketjun laidalle, mutta kahdessa jälkimmäisessä pelissä Koskela johti Suomen kolmosketjua sentterin roolissa. Koskelalle ei merkitty tehopisteitä leirin aikana.

Viimeiset maaottelut ennen nuorten MM-kisoja.

Viikonlopun maaottelut olivat U20-maajoukkueen viimeiset ennen tapaninpäivänä alkavia nuorten MM-kisoja. Nyt annetut näytöt ovat varmasti tärkeässä roolissa, kun päävalmentaja Antti Pennanen lyö lopullisen kisajoukkueen lukkoon joulun alla.

Suomi pelaa kisoissa samassa alkulohkossa Kanadan, Saksan, Tšekin ja Itävallan kanssa. Lisää U20 MM-kisoista voit lukea täältä.