Otteluraportti HPK–JYP 6.11.2021

JYPin tuskainen taivallus näytti saavan jatkoa, kun HPK kipusi avauserässä 2–0-johtoon. Vieraat eivät kuitenkaan lannistuneet, vaan punnersivat kovaäänisen JYPin faniryhmän tukemana itsensä tasatilanteeseen. Tasoitusosuma oli todellinen pukukoppimaali, kun Braden Christoffer ohjasi Niko Seppälän laukauksen maaliin vain 15 sekuntia ennen toisen erän päätöstä.

Näin päätöserään oli pedattu trillerinomaiset asetelmat, eikä trillerimäisyyttä vähentänyt ainakaan se, että lopulta 60 minuuttia peliaikaa ei riittänyt voittajan ratkaisemiseen. Lopulta HPK kuitenkin pelasti mitä pelastettavissa oli, ja nappasi illasta kaksipistettä. Voittomaali merkittiin Tommi Tikalle.

JYP nappasi siis pitkästä aikaa pisteen, mutta tappioputki kasvoi jo kahdeksan ottelun mittaiseksi.

– Emme tietenkään ole tyytyväisiä, kun häviämme, mutta tämä oli ehdottomasti askel oikeaan suuntaan. Taistelimme upeasti ja tietyt pelaajat astuivat esiin, kun sitä tarvittiin, Christoffer tuumaa.

– Haluan myös kiittää kannattajiamme. Olette tulleet paikalle aina vaikeasta tilanteesta huolimatta.

Christoffer itse kuului ottelun tehomiehiin. Illan tehot 1+1 kasvattivat kauden pistesaaliiksi 2+11.

– Viimeisimmät ottelut ovat olleet parempia itseltäni, tuntuma pelaamiseen alkaa tuntua paremmalta ja paremmalta. Tiedän, että pystyn kuitenkin vielä parantamaan, kanadalainen toteaa.

Taisteluilme löytyi

JYPin seitsemän ottelun mittaisen tappioputken aikana tyypillistä oli ollut mustat hetket, jotka ovat karistaneet haaveet pisteistä. Tänään synkin hetki osui ensimmäiseen erään, jossa JYPistäkin tuttu Henri Kanninen sekä Joel Janatuinen veivät hämeenlinnalaiset johtoon.

Takaiskuosumat ovat usein lannistaneet hurrikaaniryhmää – lauantaina tarina oli kuitenkin päinvastainen. Jo avauserässä JYP loi tukun hyviä maalipaikkoja, mutta toiseen erään jäälle luisteli selvästi sisuuntunut vierasjoukkue.

– Olemme keskustelleet paljon ja ymmärtäneet, että meidän on pakko olla joukkue. Sitä mentaliteettia halusimme noudattaa tässä ottelussa, mies viittaa.

Lopulta taistelu riitti yhteen pisteeseen. Tämä riitti nostamaan JYPin pois jaetulta jumbosijalta, kun Ässät hävisi Porissa SaiPalle.

Nyt edessä siintää maajoukkuetauko. JYPin seuraava ottelu on luvassa vajaan kahden viikon kuluttua, kun LähiTapiola Areenalle vieraaksi saapuu Oulun Kärpät.

Christofferille tauko tarkoittaa mahdollisuutta tehdä jotain ihan muuta kuin pelata tai ajatella kiekkoa.

– Pitää aloittaa vaikka tarrojen kerääminen! Olen oppinut, että erityisesti vaikeina aikoina on tärkeää ajatella muuta kuin kiekkoa. Todennäköisesti lähden kiertelemään ja näkemään nähtävyyksiä.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen