Otteluraportti JYP–Ässät 5.11.2021

Sävel Hippoksen perjantai-illassa oli melko tuttu, kun JYP väläytteli hyviä otteita, mutta lopulta hävisi ottelun selvin lukemin. 1–5-tappio kasvatti JYPin tappioputken mitaksi jo seitsemän ottelua.

Kulminaatiopiste oli jälleen kerran jäähyjen määrä. Yhden ulosajon lisäksi JYP otti seitsemän kahden minuutin rangaistusta, joiden aikana Ässät teki niin ottelun tasoitus- kuin voitto-osuman. Tehomiehenä hääri kaksi osumaa iskenyt Jarno Kärki.

– Siinä oli taas turhia jäähyjä. Emme voi voittaa, jos istumme näin paljon jäähyllä, Niko Seppälä miettii.

Tappiosta huolimatta JYP piti Ässät sarjataulukossa takanaan, eikä pudonnut sarjataulukon jumbosijalle. Jyväskyläläiset ovat tasapisteissä jumbona olevien patapaitojen kanssa.

Kulminaatiopiste avauserässä

Ottelun kohahduttavin hetki nähtiin ajassa 11.31. Reid Gardiner siirsi isännät johtoon Brad Lambertin hyvästä esityöstä. Esityönsä jälkeen Lambert taklattiin kovaotteisesti, ja taklauksen jälkimainingeista hyökkääjälle annettiin suihkutuomio.

– Iso rangaistus oli turha. Lambertilla oli siinä joku säädytön ele, Jukka Ahvenjärvi selittää.

JYPin kannalta hankalin vaihe tuli toisessa erässä, kun Ässät iski peräti neljä maalia. Erässä pyörittiin todella pitkiä pätkiä JYPin puolustusalueella ja jäähyt seurasivat toinen toisiaan.

Niko Parkkinen oli kovassa kiekkosateessa. Kahden erän aikana hän venyi kiekon eteen 27 kertaa ennen kuin Markus Ruusu luisteli maalille päätöserään.

Päätöserä oli 1–5-lukemien vuoksi lähinnä kosmetiikkaa. JYP puski päälle, mutta vapauttavaa maalia ei missään vaiheessa tullut.

– Nuo paikat mitä meillä oli, niistä olisi pitänyt maaleja saada. Kun on vaikeaa, ei ole helppoa, Ahvenjärvi filosofoi.

Lopussa turhautuminen oli aistittavissa kaukalotapahtumista, kun torikokouksia syntyi useampia. Ne jäivätkin lopulta päätöserän merkillepantavimmiksi tapahtumiksi.

– Tappioputken aikana välit kiristyvät ja alkaa pieni sättiminen. Asia ei ole kiinni yksilöistä, vaan joukkueesta, jota meidänkin pitäisi olla, Seppälä summaa tilannetta.

JYPin taival jatkuu lauantaina Hämeenlinnassa HPK:ta vastaan. Tuon ottelun jälkeen alkaa maajoukkuetauko, jolle joukkue haluaa lähteä voitto alla.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen