Otteluraportti JYP–Ilves 3.11.2021

JYPin ailahtelevat otteet saivat jatkoa, kun hurrikaaniryhmä isännöi keskiviikkona Tampereen Ilvestä. Alku oli vahva, mutta lopulta tulos oli tuttu: Ilves korjasi pisteet itselleen lukemin 6–3.

JYP nousi päätöserässä vielä maalin päähän 3–4-tilanteeseen illan juhlakalu Aleksi Salosen osumalla. Saloselle illan ottelu oli 400. ja lähtökohdat otteluun mielenkiintoiset, sillä Salosen perheeseen syntyi viime yönä poikalapsi.

– 400 peliä täyteen niin tunnelmat on hyvät. Maalikin tuli, se on hyvä asia. Ensimmäisen erän jälkeen jänteemme katkesi ja vastustaja sai ilmaisia maaleja, Salonen pohtii.

Selkäranka jyväskyläläisryhmässä katkesi lopullisesti 3–5-osumaan, jonka teki illan tehomies Joni Ikonen. Näin JYPille tuli kuudes peräkkäinen tappio.

Vahva alku

Parasta antia JYPin osalta illassa oli ottelun avauserä, jota JYP vei mennen tullen. Kova työ ja pelin hallinta palkittiin pari minuuttia ennen erän loppua kun, Eetu Peltolan kauden toinen osuma vei isännät johtoon.

– Puhuimme, että pitää pelata yksinkertaisesti. Se oli mielettömän hyvä erä, Salonen kertaa.

– Pikkaisen vaikea alku olisi kohteliaasti sanottu. JYP olisi voinut johtaa 5–0, Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä kehaisee.

Ilta alkoi kuitenkin synkistyä nopeasti, sillä toisen erän puolivälissä Ilves johti jo kahdella osumalla. Vieraiden kolmannen osuman jälkeen Jukka Ahvenjärvi otti aikalisän, joka herätteli JYPiä ja Reid Gardinerin osuma toi JYPin jälleen maalin päähän ennen erän loppua.

Päätöserässä JYPin kiri jäi jälleen vaillinaiseksi. Salosen tekemä kavennusosuma näytti herättävän isännät vimmattuun taisteluun pisteistä, mutta se katkesi nopeasti tulleeseen rangaistukseen.

JYP jatkaa sarjan 13. sijalla. Seuraava mahdollisuus pisteille on perjantaina, kun vuorossa on kotiottelu Porin Ässiä vastaan. Parannusaskeleet tuohon otteluun ovat selvinä Jukka Ahvenjärven mielessä.

– Meidän pitää katsoa tapaa, jolla häviämme pelejä. Kolmella tehdyllä maalilla voi voittaa pelejä, pitää pystyä puolustamaan paremmin.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen