Otteluraportti JYP–Jukurit 24.11.2021

Hippoksella nähtiin vauhdikas keskiviikkoilta, jonka päätteeksi JYP katkaisi kymmenen ottelun tappioputkensa. Jatkoaikavoitto lukemin 4–3 tuli vaikeimman kautta, kun Jukurit johti ottelua kahteen otteeseen.

Voiton takuumiehenä oli Anttoni Honka, joka vastasi niin JYPin 3–3-tasoitusosumasta kuin ottelun voittomaalista jatkoajalla.

– Anttoni otti vastuuta ja ratkaisi pelin mielestäni ansaittuun suuntaan. Meidän luottamus omaan peliin vahvistui koko pelin ajan, Jukka Ahvenjärvi tiivistää.

JYPin edellinen voitto tuli juuri Jukureita vastaan. Hurrikaaniryhmä on voittanut nyt kaikki kauden kolme keskinäistä kohtaamista.

– JYPin pitäisi pelata 60 peliä meitä vastaan, niin he johtaisivat sarjaa, Olli Jokinen tuhahtaa.

Notkahduksen välttäminen avain voittoon

Tappioputken aikana JYPille tyypillistä oli ainakin yksi todella heikko erä, jonka aikana vastustaja karkasi useamman maalin karkumatkalle. Keskiviikkona sellaista ei nähty, vaikka avauserä jätti JYP-leirissä petrattavaa.

JYP onnistuikin olemaan ottelun ratkaisevilla hetkillä terävänä. Kuusi ylivoimaa seitsemästä nollannut alivoimapeli sekä Markus Ruusun vahvat otteet maalilla toivat pelille perustaa, ja kaivatut onnistumiset kärkipelaajille pitivät pään pinnalla. Erikoistilanneonnistumiset kirjattiin alivoimalla osuneelle Braden Christofferille sekä ylivoimamaalin tehneelle Reid Gardinerille.

JYPin taisteluilmeen tiiviistymä oli 3–3-tasoitusosuma, jonka Honka iski vain puoli minuuttia Jukurien johto-osuman jälkeen. Hongan uran ensimmäinen kahden maalin ilta varmistui jatkoaikaosumalla, johon maistuvan esityön teki Jerry Turkulainen.

– Viimeiseen asti katsoin vielä syöttöpaikkaa, mutta lopulta oli pakko ampua, Honka naureskelee voitto-osumalle.

Kymmenen ottelun tappioputken katkeamisen merkitys oli helppo nähdä pelin jälkeen. Tuuletuksissa näkyi harteilta pudonnut painolasti.

– Voitolla saadaan vähän lisää hymyä koppiin, se on juuri nyt tärkeintä. On mukavampaa tulla hallille voiton jälkeen, Honka kiteyttää.

JYPin seuraava ottelu on tulevana perjantaina, kun Sport saapuu Jyväskylään.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen