Otteluraportti JYP-Kärpät 18.11.2021

Kahdeksan ottelun tappioputken katkaiseminen, se oli selvä teema maajoukkuetauon jälkeiseen otteluun JYP-leirissä.

Suunnitelma kuitenkin kariutui lupaavan alun jälkeen, kun Kärpät vei keskimmäisen 20–minuuttisen lukemin 0–5. Lopulta lukemat kirjattiin oululaisvieraille 1–10. Kyseessä on JYPin historian suurin kotitappio.

– Lukemat ovat tylyt, pelin rakenteet eivät kestäneet toisen erän maaleja. Kopissa käydyn palaverin jälkeen haluan pyytää kannattajilta anteeksi tätä iltaa, Jukka Ahvenjärvi toteaa.

JYPin tappioputki venyi nyt siis yhdeksän ottelun mittaiseksi. JYP jatkaa sarjan 14. sijalla. Jumbojoukkue Ässillä on yksi piste vähemmän ja yksi ottelu enemmän pelattuna.

– Emme voi pelata näin huonosti. En ole koskaan kokenut mitään vastaavaa, JYP-kapteeni Jan Ščotka tiivistää.

Lupaava alku oli laiha lohtu

JYPin alku ottelulle oli pirteä. Vaikka Kärpät oli karistellut keskiviikkona maajoukkuetauon jälkeiset ruosteet Vaasassa, JYP oli pelitapahtumissa niskan päälle. Tulostaululle hallinta ei kuitenkaan konkretisoitunut johtolukemina, vaan peli oli avauserän jälkeen 1–1. JYPin illan ainoasta osumasta vastasi Valtteri Kakkonen.

Toisen erän ryöpytyksen jälkeen taululla oli lukemat 1–6, mikä jätti päätöserään vähäisen panoksen. Turhautuneisuus pelitilanteeseen nähtiin muutamaan otteeseen nokkapokkina ja torikokouksina, joista lopulta myös Braden Christoferille tuomittiin ulosajo väkivaltaisuudesta.

– Lopun hölmöt jäähyt eivät kuuluneet tähän iltaan. Pelaajien pitää näyttää osaamista ja ottaa vastuuta toisella tavalla, Ahvenjärvi tuumaa.

JYPin jäähyilyn johdosta Kärpät pyöritti päätöserässä paljon ylivoimaa, joiden aikana syntyi kolme ylivoimamaalia.

JYPin kannalta illan positiivisinta antia oli Topias Leinosen Liiga-debyytti. Vaikka Leinosen tilastoihin merkittiin seitsemän päästettyä maalia, ei nuorukaista voinut syyttää maaleista. Illan 12 torjuntaan lukeutui myös muutama huippupelastus.

JYPin taival jatkuu lauantaina Hakametsässä. SIlloin vastaan asettuu Ilves.

– Huolellisuutta ja kamppailua pitää parantaa. Otetaan avauserän hyvät asiat mukaan, Ahvenjärvi kiteyttää.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen