Otteluraportti Sport–JYP 27.11.2021

JYPin viikko ei päättynyt yhtä loisteliaissa tunnelmissa kuin se alkoi kahden ensimmäisen pelin osalta. Vaasasta kotiintuomisina ei ollut pisteitä, kun Sport oli tyly isäntä. Voittolukemat kirjattiin kotkapaidoille 5–2.

JYP onnistui kampeamaan ottelussa johtoon toisen erän alussa, kun Brad Lambert viimeisteli tulisella laukauksella. Tämä sisuunnutti Sportin, sillä kymmenen minuutin sisään syntyi kolme maalia. Kun heti päätöserän alkajaisiksi Sport iski vielä kahdesti, ei JYP päässyt kipuamaan voittokamppailuun mukaan.

– Avauserä oli meiltä hyvä, mutta toisessa erässä lipsuimme pelisuunnitelmastamme ja pelasimme kurittomasti, Samuel Helenius tiivistää pelin käännekohdan.

Kosmeettista lohtua JYPille toi Helenius, joka vastasi loppulukemien viimeistelemisestä. Maali maistui myös miehelle itselle, sillä kyseessä oli kauden ensimmäinen osuma.

– Aika suurta painolastia tuo tehottomuus on tuonut, aika iso apina lähti selästä. Toivottavasti saisin vähän itseluottamusta omaan tekemiseen, Helenius kertoo.

Sport tarrasi tahtikapulaan yllättäen ja pyytämättä

JYPin iltapuhde näytti lupaavalta Lambertin viimeistelemään osumaan saakka. Eiliseltä tuttu hyvä liikkuminen jatkui ja sitä kautta hurrikaaniryhmä oli pelin päällä.

Sport kuitenkin sisuuntui kuin tyhjästä. Pelin luonne muuttui kamppailuluonteisemmaksi ja niissä vaasalaset olivat säännönmukaisesti parempia. Kamppailujen kautta paine pysyi pitkiä jaksoja JYPin alueella, ja vaasalaisten viimeistely oli tehokasta.

– Meillä oli tiedossa, että Sport tulee siinä kovempaa päälle. En tiedä, miksi emme olleet paremmin valmiita, hyökkääjä kummastelee.

Summeri päätti toisen erän JYPin osalta juuri oikeaan kohtaan, ja päätöserään oli mahdollista nousta vielä taistoon mukaan. Sport tuli kuitenkin päätöserän alkuun yhtä väkevällä ilmeellä, eikä kahden nopean maalin jälkeen voittajasta ollut juuri epäselvyyttä.

Alivoimalla syntynyt Heleniuksen osuma oli pelin viimeinen tilastomerkintä. Samuel Valkeejärvi teki maaliin näyttävän esityön ja Helenius pääsi ampumaan loistavalta paikalta. Heleniuksen ensimmäinen osuma myös viime kaudella syntyi alivoimalla.

– Alivoimalla vastustaja ei niin tykkää pyöriä omalla alueella. Sieltä yritän sitä tilaa löytää, Helenius miettii.

JYPin seuraavat ottelut ovat ensi viikon viikonloppuna. Matka käy KalPan vieraaksi Kuopioon ennenkuin Sport saapuu jälleen Jyväskylään joukkueiden kolmanteen kohtaamiseen viikon sisällä.

Toimittaja: Jere Korkalainen