Otteluraportti HIFK–JYP 11.12.2021

JYP lähti hakemaan viikonlopun toista kolmen pisteen pottia lauantaina Helsingistä HIFK:n vieraana. Haaste oli huippukova, sillä HIFK oli jäänyt pisteittä vain kahdesti edellisen kymmenen pelin aikana.

Pelin hallinta vaihteli puolelta toiselle. JYPin vahvan alku ei konkretisoitunut maaleiksi ja HIFK istui kuskin paikalle. Vakuuttavalla hyökkäyspelillä helsinkiläiset karkasivat jopa 5–1-johtoon, mutta lopulta lukemat olivat JYPin kannalta kauniimmat. HIFK vei pisteet lukemin 6–4.

– Meidän olisi pitänyt käyttää omat paikkamme alussa paremmin. Vastustaja käytti maalipaikat tehokkaasti, 300 liigapeliä täyteen saanut Jerry Turkulainen tuumaa.

Bussijalka ei vaivannut

JYP oli pelannut perjantaina kiihkeän kotipelin, kun taas HIFK:lla oli välipäivä. Tästä huolimatta, tai ehkä tämän takia, JYP loi alussa tukun maalipaikkoja. Avauserässä niin Reid Gardiner kuin Anton Stråka pääsivät nokikkain Niilo Halosen kanssa ja Anttoni Honka laukoi kiekon ylivoimalla tolppaan.

Paikoista huolimatta HIFK vastasi avauserän ainoasta maalista. Helsinkiläisten ensimmäisestä maalipaikasta osui Elis Hede.

Avausmaali näytti tuovan HIFK:n peliin uuden vaihteen ja viimeistään heti toisen erän alkuun tullutta toista maalia saattoi pitää HIFK:ta vapauttaneena osumana. Hallintakapula siirtyi vahvemmin ja vahvemmin isäntien haltuun. Tasan pelin puolivälissä HIFK meni jo 4–0-johtoon, mikä toi Konstantin Shostakin iltapuhteen päätökseen.

– Viikon pelit eivät painaneet jaloissa. Lähdimme hyvällä fiiliksellä, mutta emme olleet aivan valmiita. Olimme kiekon riistämisessä vastustajaa jäljessä, Turkulainen kertaa.

HIFK nosti jalkaa kaasulta tukevan johtoasemansa johdosta. Vastavuoroisesti JYP ei luovuttanut, vaan yritti loppuun saakka kammeta peliin mukaan. Tuloksena olikin neljä maalia, jotka toivat tärkeää itseluottamusta jatkoon. Maaleista vastasivat Anttoni Honka, Jerry Turkulainen, Ville Ottavainen ja Rasmus Heljanko. Heljangolle osuma oli ensimmäinen JYP-nutussa.

JYPillä on ensi viikolla luvassa rennompi ohjelma ottelujen suhteen. Viikon ainoa peli on perjantaina Hippoksella, kun Tappara saapuu kylään. JYP saa tulla ottelussa toimeen ilman Joakim Kemelliä, Brad Lambertia, Samuel Heleniusta ja Ville Ottavaista.

– Meillä on hieman itseluottamuksen puutetta ja sitä tarvitsemme. Tulevalla viikolla tarvitsemme hyvää harjoittelua ja uusia pelaajia kokoonpanoon, Turkulainen viittaa nuorten MM-kisoihin lähtevään JYP-nelikkoon.