Otteluraportti JYP–Pelicans 8.12.2021

JYPin ja Pelicansin välillä nähtiin kuuluisa pienten marginaalien peli. Pelin ratkaisuksi muodostui vastustajan virheistä rankaiseminen, missä lahtelaisvieraat olivat edellä. Kaikki vieraiden maalit syntyivät pelin käännöistä nopeasti JYPin kiekon menetyksen jälkeen.

Lopulta lukemat kirjattiin Pelicansille 3–0. Pelicansin ehdoton sankari oli maalivahti Emil Larmi, joka torjui maalillaan 37 kertaa.


– Me lauomme vähän turhan usein ilman maskia. Pitäisi saada lisää ruuhkaa maalille, niin vastustajan maalivahdin iltapuhde olisi vaikeampi, Severi Lahtinen kiteyttää.

Tappio oli JYPille neljäs peräkkäin. Näissä peleissä JYP on iskenyt yhteensä neljä maalia, kertoo hyökkäyspelin tuskasta. Paikkoja riitti Pelicans-ottelussakin esimerkiksi parin läpiajon muodossa.

– Jos ei saa maaleja, tulos on tuossa. Nyt on haasteita kivuta, mutta silti pitää vain uskoa, että ylöspäin ollaan menossa, Jukka Ahvenjärvi kiteyttää.Pomput kiersivät JYPiä

JYPin ilta lähti viitoittumaan 59 sekunnin kohdalla, kun kiekko pomppi maaliviivalla ja pelaajat tuulettivat jo avausosumaa. Lopulta videotarkistuksen kautta peliä jatkettiin kuitenkin 0–0-tilanteessa.

Vastaavia tilanteita riitti, jotka toisinpäin kääntyessään olisivat voineet antaa illalle toisenlaisen suunnan. Hyvänä esimerkkinä Pelicansin 2–0-osuma, joka syntyi Joakim Kemellin läpiajoa seuranneesta vastahyökkäyksestä. Kuin kruununa, Antti Tyrväisen laukaus meni verkkoon Jan Scotkan luistimesta ohi vahvan iltapuhteen pelanneen Konstantin Shostakin.

– Kokonaisuutena tämä oli meiltä laadukas peli, pienissä asioissa peli ei ole riittävää. Turhat virheet maksoivat toisessa erässä kaksi maalia, Ahvenjärvi harmittelee.

Päätöserässä JYPin kiri jäi melko näennäiseksi. Hurrikaaniryhmä hyökkäsi ajoittain jopa riskillä, mutta sitä ei palkittu. 3–0-osuma syntyikin ylihyökkäämisen seurauksena auenneesta vastahyökkäyksestä.

– Pitää jatkaa yrittämistä ja haastamista. Turhauttaa, ettei tulosta tule, silloinhan haastotkin ovat ikäänkuin turhia, komeita pyörityksiä ja paikkoja harhautuksillaan rakentanut Lahtinen summaa.

Jyväskyläläiset hyppäävät kaukaloon seuraavan kerran perjantaina. Silloin Jyväskylään vieraaksi saapuu KalPa. Viikko huipentuu HIFK-otteluun Helsingissä.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen