Otteluraportti JYP–Sport 4.12.2021

JYPin illan askelmerkit viitoitettiin jo ensi minuuteilla: ensin Sport karkasi johtoon onnekkaasti, kun Samu Tuomaalan syöttöyritys kimposi Ville Ottavaisen luistimesta maaliin, ja hetkeä myöhemmin Aleksi Salonen sai suihkukomennuksen epäonnisessa taklaustilanteessa.

Vaikka JYP kipusi ottelussa myös tasoihin, eteni ilta pitkälti Sportin käsikirjoituksen mukaan. Ottelun loppuhetkillä JYP haki tasoitusosumaa vielä kahdesti ilman maalivahtia, mutta kiekko kaivettiin vain hurrikaaniryhmän tyhjänä ammottavasta maalista.

Lopulta voittolukemat kirjattiin vaasalaisille 4–1.

– Ei ollut kovin hyvä peli. Meillä oli omat paikkamme, mutta Sport puolusti keskustassa todella hyvin, Antti Kalapudas tuumaa.

Ottelu oli kolmas joukkueiden välinen vääntö viikon sisään. Sportille voitto oli kohtaamisista toinen, mutta Jukka Ahvenjärvi ei ollut valmis tunkemaan päätä pensaaseen.

– Tämä oli mielestäni meidän paras pelimme näistä kolmesta kohtaamisesta. Puolustuspelaaminen on tullut tiiviimmäksi, nyt pitää löytää ratkaisupelaajat kääntämään pelit meidän voitoksemme.

Hyökkäyspeli hampaatonta

JYPin suurin murheenkryyni niin perjantain KalPa- kuin tämän illan Sport-peleissä on ollut hyökkäyspelin hampaattomuus. Hyökkäysalueella JYPillä on ollut todella vaikeaa murtautua laadukkaille maalipaikoille, mikä on tehnyt vastustajan maalivahdin iltapuhteesta entistä helpomman.

JYPin ainoasta osumasta lauantaina vastasi Samuel Valkeejärvi, joka hyödynsi Sport-puolustuksen harvinaislaatuisen nukahduksen maalinedustalla. Juuri muita paikkoja parhaaseen maalintekosektoriin ei auennut tasakentällisin tai ylivoimallakaan.

– Meidän pitää tehdä perusasiat laadukkaammin, niin sitä kautta onnistumisia tulee, Ahvenjärvi toteaa.

Yksi silmiinpistävä asia on ollut syöttöjen heikko laatu. Sitä kautta jopa laukaukset ovat jääneet vähiin. Onnistumisten vähyys on tehnyt pelistä hetkittäin tuskaista.

– Itsellekin on tullut hyviä ja huonoja eriä. Pitää vain saada kaivettua lisää tasaisuutta tekemiseen, Kalapudas miettii.

Seuraava paikka tasaisuuden hakemiselle on ensi viikolla, kun JYPillä on ohjelmassa kolmen pelin viikko. Keskiviikkona ja perjantaina on ohjelmassa kotipelit Pelicansia ja KalPaa vastaan, kun taas lauantaina viikko huipentuu matkaan HIFK:n vieraaksi.

– Mieluummin pelaa kuin treenaa. Ei auta kuin ladata akut keskiviikkoa varten, Kalapudas sanoo.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen