Otteluraportti JYP–Tappara 17.12.2021

JYP osoitti jälleen omaa sinnikkyyttään nousemalla Tapparaa vastaan kaksi kertaa tasoihin, mutta lopulta sitä ei palkittu pisteillä. Jerry Turkulaisen avausosuman jälkeen Tappara oli pitkiä pätkiä pelin päällä, ja iski loppulukemat 4–3 noin kolme minuuttia ennen loppua.

– Kova joukkue oli vastassa, Tappara ei turhaan keiku kärjessä. Lopputulos on todella suuri pettymys. Kovempi odotusarvo oli siihen, miten teemme töitä koko 60-minuuttisen ajan, Jukka Ahvenjärvi miettii.

JYPille tuli mahdollisuus vielä kolmanteen tasoitusosumaan, kun viimeisille minuutille tuli ylivoimamahdollisuus, mutta sitä hurrikaaniryhmä ei onnistunut hyödyntämään.

– Se ylivoima meni vähän sohimiseksi. En tiedä, olimmeko puhki, mutta ei saisi olla ainakaan siitä kiinni, Patrik Siikanen tuumaa.

JYP jatkaa sarjautaulukon sijalla 14. Eroa pudotuspeliviivan päälle on 13 pistettä.Kliininen viimeistely laiha lohtu

Molemmilla joukkueilla oli viisi pelaajaa poissa maajoukkuekomennusten vuoksi, minkä takia jäällä nähtiin varamiehisiä joukkueita. Tappara oli myös kokoonpanon osalta vajaalukuinen, sillä kirvesrinnoilla oli mukanaan vain viisi puolustajaa.

JYPin parhaat hetket vastustajan väsyttämisen suhteen osuivat toiseen erään, mutta varsinaiseksi pelin hallinnaksi se ei konkretisoitunut kuin pieninä hetkinä.

– Toisessa erässä pidimme kiekkoa vahvasti. Se ei kuitenkaan riittänyt tuloksen tekemiseen, Ahvenjärvi toteaa.

Pääosin painopiste oli JYPin alueella, minkä takia JYPin maalipaikat jäivät todella vähiin. Yksi komeimmista suorituksista nähtiin kuitenkin juuri toisessa erässä, kun Patrik Siikanen puski lähes koko kentän mitan, nousi maalille ja iski kiekon verkkoon.

– Avauserä oli minulta huono, mutta toiseen erään onnistuin keräämään itseni. Osuma oli todella iso omalle itseluottamukselleni, Siikanen sanoo.

Kirkkain JYP-hetki osui päätöserän puolivälin tienoille, kun ensin Reid Gardiner blokkasi kaksi laukausta ja hetkeä myöhemmin viimeisteli itse rangaistuslaukauksesta. Tämä oli kuitenkin laiha lohtu, kun Tappara iski vielä kertaalleen. Charles Bertrand pääsi nousemaan maalille luvattoman helposti ja tuomaan vieraille täydet kolme pistettä.

– Jos haluamme voittaa, pitää pystyä puolustamaan pelin sisältä ja olemaan oikeasti äijä tässä sarjassa, Ahvenjärvi harmittelee.

JYP pelaa vielä yhden ottelun ennen joulua, kun joukkue vierailee maanantaina Raumalla Lukon vieraana.

– Nyt jokaisen pelaajan pitää palautella huolella. Maanantaina pitää olla huomattavasti parempi puolustamaan, päävalmentaja päättää.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen