Otteluraportti Lukko–JYP 20.12.2021

JYPin iltapuhde Raumalla alkoi lupaavissa merkeissä, mutta kääntyi nopeasti todella haasteelliseksi. Reid Gardinerin tekemästä nopeasta avausmaalista huolimatta ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Lukon 3–1-johtotilanteessa. Raumalaisten maaleista kaksi syntyi avauserän viimeisellä minuutilla.

Lopulta ottelun viimeisiä minuutteja vietiin Lukon johtaessa 4–3, eikä JYP onnistunut tekemään tasoitusosumaa. Kaikkia Lukon maaleja edelsi paha virhe puolustuspäässä, mikä jätti hurrikaaninuttujen suuhun katkeraa makua.

– Olimme ekan erän jaloissa, minkä jälkeen paransimme peliä. Teimme tarpeeksi maaleja, mutta oma pää vuotaa liikaa, Eetu Peltola toteaa.

JYP lähtee joulun viettoon kaksi tappiota allaan. Sarjataulukon sijoitus on 14. ja eroa pudotuspeliviivan yläpuolelle on 13 pistettä.

Valmennus herätteli joukkueen toiseen erään

JYPin ilta alkoi komealla osumalla, kun Gardinerin osumalla vieraat menivät johtoon vain neljän minuutin pelaamisen jälkeen. Gardinerin osuma nosti hänet maalipörssin jaetulle kärkipaikalle yhdessä Jiri Smejkalin, Anton Levtchin ja Heikki Liedeksen kanssa.

Koska toiseen erään lähdettiin JYPin kahden maalin tappioasemassa, Jukka Ahvenjärvi reagoi ja pyrki herättelemään joukkuetta kaikin mahdollisin keinoin. Maalin suulla Markus Ruusu korvasi Konstantin Shostakin ja peluutusta kavennettiin selvästi.

Jerry Turkulaisen toisen erän kavennusmaalia edelsi Antti Kalaputaan komea punnerrus hyökkäysalueelle, mikä kuvasti sisuuntunutta peli-ilmettä. Peli-ilme piristyikin selvästi, vaikka avauserästä tuttuja virheitäkin nähtiin. Nyt ne eivät kuitenkaan olleet sen laatuisia, että Lukko olisi niistä onnistunut johtoaan kasvattamaan.

Päätöserässä Lukko onnistui kuitenkin hyödyntämään JYPin huolimattomuuden, kun Thomas Gregoire pääsi viemään isännät 4–2-johtoon.

– Tänäänkin oli vähän ikäviä pomppuja, mutta meidän pitää myös merkata miehet tarkemmin ja olla jämäkämpiä parhaassa maalintekosektorissa, Peltola miettii.

JYP tuli vielä kertaalleen maalin päähän, mutta se oli laiha lohtu. Osumasta vastasi toisen kerran hurrikaaninutussa osunut Rasmus Heljanko.

Nyt Liigassa alkaa joulutauko. JYP pelaa seuraavan kerran tapaninpäivänä, kun edessä on matka Ouluun Kärppien vieraaksi. Ennen sitä Liigassa pelipaikkansa vakiinnuttanut Peltola suuntaa kotimaisemiin Vantaalle viettämään joulua.

– On hyvä fiilis, että olen päässyt pelaamaan. Joulu menee kyllä rentoutuessa ja akkuja ladatessa, puolustaja toteaa.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen