Otteluraportti Sport–JYP 15.12.2021

JYPin ei pitänyt keskiviikkona pelata Liiga-peliä, mutta kun Jukurit joutui karanteeniin, JYP pääsi todelliseen kiekkokarnevaaliin. Pelistä ei käänteitä puuttunut, sillä hallinta vaihteli puolelta toiselle. JYP johti ottelua vielä pari minuuttia ennen loppua lukemin 3–1, mutta Sport kipusi vielä tasatilanteeseen Michael Keräsen kahdella osumalla.

JYP näytti kuitenkin sisuuntumistaan, sillä jatkoaikaa pelattiin vain 19 sekuntia ennenkuin Anttoni Honka latoi loppulukemiksi 4–3.

– Olen vähän yrittänyt vaihtaa mailaa, nyt käytössä on Adam Brodeckin maila. Siinä tuntuu olevan jonkinlainen taika päällä, Honka naurahtaa.

– Vähän korpeaa tuo otteen herpaantuminen, varsinkin viimeinen maali Sportilta oli vähän hassu. Voitto on silti aina voitto ja siihen olemme tyytyväisiä.

Sport-ottelu oli joukkueiden neljäs kohtaaminen kahteen ja puoleen viikkoon. Molemmat joukkueet veivät otteluista nimiinsä kaksi.

– Peli oli sellainen kuin aamulla kävimme läpi. Miesten joukkue, jonka kanssa piti vääntää ja kamppailla kovaa, Honka kuvailee.

JYPillä oli onnikin matkassa

JYP lähti otteluun kovalla kädellä verotetulla kokoonpanolla, kun neljä pelaajaa lähti alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin, kapteeni Jan Ščotka oli Tšekin maajoukkueen mukana Venäjän EHT-turnauksessa ja päälle oli vielä loukkaantumishuolia. Niin sanotusta vakiokokoonpanosta oli poissa kahdeksan miestä.

Tilalle nousi nuoria ja nälkäisiä pelaajia, joista esimerkiksi Kimi Kuusela ja Valtteri Koskela pelasivat kauden ensimmäisen Liiga-ottelunsa.

– Ei ollut helppo paikka tulla sisään. He saivat alle vain yhdet harjoitukset, kun tämä peli tuli vähän yllättäen. Mutta he suorittivat silti hyvin, JYPin kultakypärä kehuu.

Sport tuli otteluun erittäin väkevällä ilmeellä ja hallitsi käytännössä pelin ensimmäistä puolituntista selvästi. Tiiviillä puolustuspelaamisella ja Konstantin Shostakin hyvillä torjunnoilla JYP pysyi kuitenkin vain maalin päässä.

Heti toisen erän puolenvälin jälkeen JYP iski kaksi maalia kuin salamana kirkkaalta taivaalta: ensin Jerry Turkulaisen laukaus kimpoili verkkoon kahden Sport-pelaajan kautta ja hetkeä myöhemmin Antti Kalapudas pääsi iskemään maalinedustalta, kun mailansa katkonut Jonne Virtanen ei pystynyt häntä pitelemään.

Kun päätöserässä JYP purjehti vielä 3–1-johtoon Anton Stråkan maalilla, tilanne näytti olevan JYPin hallinnassa.

Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan Sport sai painettua kovan pyörityksen JYPin päätyyn. Molemmat osumat syntyivät maalin lähettyviltä, mitä hurrikaaniryhmän oli vaikea pitää puhtaana.

JYP lähtee perjantaihin siis voitto allaan, jolloin vastaan asettuu Tappara. Maalinsa johdosta Honka pitää myös tuossa ottelussa kultakypärää päässään.

– Se nyt sattuu olemaan minulla. Hauskempaa tämä toki näinpäin on. Perjantaille pitää ladata kaikki, jotta saamme viikon ainoasta kotipelistä voiton irti, Honka analysoi.