Konnekuljetuksen otteluennakko Ässät–JYP 31.1.2022

JYP aloittaa uuden viikon kahden ottelun voittoputkessa. Viime viikon voittopeleissä ilon aiheena oli erityisesti hyökkäyspelaaminen, kun kahteen otteluun syntyi 11 osumaa ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla.

11 maalin sumassa harvoin puhutaan tyhjään maalin tehdystä osumasta, mutta Valtteri Kakkosen tekemä 4–2-osuma oli harvinaista herkkua. Oman maalin takaa lähtenyt määrämittainen kimmotus laidan kautta toi Kakkoselle kauden toisen maalin, mutta myös vapauttavat pisteet hurrikaaniryhmälle.

– Ei siinä ollut mielessä mitään muuta kuin se, ettei kiekko menisi katsomoon. Noita on joskus tullut harjoiteltua, mutta en muista aiemmin pelissä tehneeni maalia oman maalin takaa, Kakkonen muistelee.

– Viime viikolla saimme onnistumisia todella laajalla rintamalla. Erityisesti KalPa-peli oli sellainen taisteluvoitto, mikä teki meille todella hyvää.

Viime viikon otteet ilahduttivat myös apuvalmentaja Juha Juujärveä. Helsingissä aseteltiin hyviä askelmerkkejä hyökkäyspeliin ja Kuopiossa lumipallo jatkoi vyöryä oikeaan suuntaan.

– Saimme viime viikolla hyökkäyspeliin tuloksellisuutta, mikä aiemmin oli puuttunut. Kuopiossa paransimme puolustuspeliä. Maalinedustalla tekeminen oli tarvittavalla tasolla, jos maalin pelejä haluaa voittaa, Juujärvi summaa.

Uusi viikko alkaa nopealla tahdilla, kun heti maanantaina matka käy Poriin. Vastaan tulee Ässät, joka taistelee jumbosijan välttämisestä yhdessä JYPin kanssa. Porilaisten vire ei viime aikoina ole ollut paras mahdollinen, sillä tappioita on tullut kahdeksan putkeen. Viimeisin tappio tuli viime perjantaina SaiPalle, joka haki pisteet Porista lukemin 6–5.

– Ässät on ollut parempi joukkue kuin tuloksista saattaa ymmärtää. Heillä on taitavia hyökkääjiä, jotka tulevat suoraviivaisesti kohti maalia. Meidän pitää saada oma pelimme heti sille tasolle, jolla olimme Kuopiossa, Juujärvi tiivistää.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa ja molemmat pelit ovat päättyneet vierasvoittoon. JYP haki Porista kolme pistettä lokakuun alussa Joakim Kemellin viime hetken voittomaalilla. Jyväskylässä loppulukemat olivat 1–5.

– Liikkeen kautta pitää lähteä pelaamaan. Yritetään toteuttaa sitä, mitä kahdessa edellisessäkin pelissä, erikoistilannepelaaminen ja sellaiset perusasiat tulevat korostumaan, Kakkonen pyörittelee.

JYP on kolme pistettä porilaisia edellä. Kuuden pisteen kaula tekisi hyvää taistelussa jumbosijan välttämisestä.

– Tämä on tärkeä peli molemmille, joten latausta tulee varmasti löytymään, puolustaja lupaa.

Puolustuspäässä eloa
JYP tiedotti maanantaina HIFK-puolustaja Tobias Winbergin liittyvän lainasopimuksella hurrikaaniryhmään. Winberg saa tulikasteensa hurrikaaninutussa heti maanantaina Porissa.

Puolustukseen palaa myös toinen palanen, kun Ville Ottavainen on saanut pelikieltonsa kärsittyä. Ottavainen oli pelikiellossa viime viikon molemmissa otteluissa, ja nyt hän tuo tärkeän lisäpalasen JYPin alakertaan.

Yksi palanen on myös poissa, kun kapteeni Jan Scotka suuntaa olympialaisiin. Winbergin lainasopimus tehtiin juuri hänen olympiapestiään silmällä pitäen. Winberg on pelannut tällä kaudella Liigassa 17 ottelua ja niissä on syntynyt tehot 0+3.

Toimittaja: Jere Korkalainen

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.