Konnekuljetuksen otteluennakko KalPa–JYP 29.1.2022

JYPin vieraskiertue jatkuu lauantaina Kuopiossa, ja hurrikaaniryhmä lähtee otteluun voitto allaan. Orastava tappioputki meni poikki keskiviikkona Helsingissä erikoisten vaiheiden jälkeen, kun pisteet matkasivat Jyväskylään 7–6-voitolla.

– Kaikki voitot ovat aina tärkeitä. Joukkue tekee tällä hetkellä kovalla moraalilla töitä ja energia on korkealla. Otetaan edellisestä pelistä hyvä kiekollinen pelaaminen sekä toimiva ylivoimapeli mukaan Kuopioon, päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi tuumaa.

Aina sytyttävä KalPa on hakenut latausta peliin melko rauhallisissa merkeissä. Joukkue joutui karanteeniin viime viikolla ja peli JYPiä vastaan on ensimmäinen tuon tauon jälkeen.

– Heillä on ollut oma taukonsa, he voivat pitää millaista leirinuotiota vain. Koskaan ei voi tietää, mitä vastustajalta tulee, joten on parempi keskittyä vain omaan tekemiseen ja laadukkaan 60-minuuttisen pelaamiseen, Ahvenjärvi lisää.

JYP ja KalPa ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa ja kaikki kohtaamiset ovat päättyneet kotijoukkueen voittoon. ”Tiukka maalin peli” on melko kulunut sanonta, mutta siitä tuskin kauaksi livetään Kuopion lauantai-illassa.

Maalin peleissä korostuu puolustuspelaamisen merkitys, missä JYPillä riittää vielä petrattavaa. Se onkin Ahvenjärven mukaan yksi illan päähuomioista.

– Voittamiseen kuulema riittää, että tekee yhden maalin enemmän kuin vastustaja. Meidän kamppailuhalun pitää olla korkeammalla kuin vastustajan. Tottakai haluamme myös puolustaa laadukkaasti.


Kemell palaa

JYP saa odotetun vahvistuksen kokoonpanoonsa, kun Joakim Kemell pelaa ensimmäisen pelinsä tänä vuonna. 17–vuotias hyökkääjä puhkuukin intoa hypätä kaukaloon.

– Minulla on ollut samaa olkapäävaivaa, mutta nyt se on kunnossa. KalPaa vastaan on aina kiva pelata, joten hyvät on fiilikset.

Kemell sai olkapäävamman lokakuun 30. päivä pelatun Lukko-ottelun taklaustilanteessa, minkä takia hän oli poissa reilun kuukauden. Joulukuussa hän ehti pelata viisi Liiga-peliä ja kolme ottelua alle 20-vuotiaiden maajoukkueen mukana.

Edellinen tehopiste, niin leijona- kuin hurrikaaninutussa, on juuri lokakuun lopun pelistä. Liigan maalipörssiä alkukaudesta johtanut nuorukainen janoaa pisteitä, mutta tiedostaa, ettei kiirettä pistejahtiin ole.

– Pitää aloittaa perushommista, jotta pääsee taas pelirytmiin kiinni. Tottakai pisteet maistuisivat, mutta ei niitä voi hakemalla hakea.

Kemellin yksi syksyn kohokohdista tuli juuri KalPaa vastaan, kun lokakuun alussa hän pääsi tykittämään kaksi maalia kuopiolaisten verkkoon. Jälkimmäinen osuma oli ikimuistoinen pelin ratkaissut jatkoaikaosuma.

Tiukat pelit ovat niitä, joissa pelimies viihtyy.

– Mukavaa päästä taas luistelemaan ja kamppailemaan kunnolla. Yleensä nämä ovat maalin pelejä, joten olisihan se hienoa päästä oman ketjun kanssa tekemään se ratkaiseva maali, Kemell sanelee.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.