Otteluraportti Ässät–JYP 31.1.2022

Sarjataulukon toiseksi viimeinen JYP kohtasi sarjataulukon viimeisenä majailleen Ässät maanantaina Porissa. JYP sai otteluun uuden vahvistuksen, kun Tobias Winberg pelasi lainasopimuksensa ensimmäisen ottelun hurrikaaninutussa.

Joukkueiden väliset voimasuhteet eivät saaneet muutosta, sillä JYP haki pisteet Porista 3–2-voitolla. Avauserässä Jerry Turkulainen ja Severi Lahtinen veivät JYPin johtoon ja voittomaalista toisessa erässä vastasi Braden Christoffer.

Maalille palanut Markus Ruusu kirjasi 25 torjuntaa. Hänen vahvaa iltapuhdetta auttoi myös hyvää peruspeliä pelannut debytantti Winberg, jolle kirjattiin JYPin illan isoimmat peliminuutit.

– Olin kiinnostunut lähtemään tänne, kun JYPillä oli tarve pelaajalle. Täällä on tuttuja pelaajia ja he suosittelivat paikkaa minulle, Winberg taustoittaa.

– Oli todella mukavaa pelata taas. Loistavaa, että saatiin vielä kolme pistettä.

JYPille kolmen kolmen pisteen voiton putki on ensimmäinen sitten lokakuun alun. Sen avulla JYP on noussut sarjataulukon jumbopaikalta 13. sijalle. Matkaa pudotuspelipaikalle on 15 pistettä.

Vahva alku toistui

JYPin viime viikon voitoille leimallista oli vahva alku, ja sellainen nähtiin jälleen. Vaikka vierasjoukkue istui avauserässä myös kaksi rangaistusta, oli tauolle mentäessä taululla lukemat 2–0. Lahtisen ja Turkulaisen osumat jatkoivat oivaan vireeseen äityneen ketjun pistetehtailua.

Ässät tuntui olevan läpi pelin vähintään näennäisesti niskan päällä. Viime aikoina maalinteko-ongelmista kärsineen joukkueen tuska näkyi hyökkäyspelissä, kun laukausten laatu jäi toistuvasti heikoksi.

Niin toisessa kuin kolmannessa erässä Ässät nousivat maalin päähän kiusaamaan JYPiä. Molemmat maalit tulivat virheen jälkeen, mikä sopi ottelun kuvaan. Kun JYP pelasi perusvarmaa omaa peliä, oli Ässillä vaikeuksia kääntää näennäistä hallintaansa loistaviksi maalipaikoiksi.

JYPin terävyyttä oikeissa hetkissä kuvasti myös se, että ottelun voittomaaliksi jäänyt Christofferin osuma tuli heti Ässien 1–2-kavennuksen jälkeen, vain kaksi sekuntia ennen toisen erän loppua.

Eemil Erholtzin 2–3-kavennus toikin pelille trillerimäisen lopun. JYP vietti viimeisen kymmenminuuttisen pääosin omalla alueellaan. Jälleen kerran sama kaava toistui, kun vaaralliset paikat jäivät todella vähiin.

– Maali toisen erän loppuun oli tosi tärkeä. He pääsivät vielä maalin päähän, mutta onneksi johto-asema piti, Winberg miettii.

JYP pelaa tällä viikolla vielä kaksi ottelua. Torstaina matka käy sarjakärki Ilveksen vieraaksi. Perjantaina Hippoksella JYP hakee revanssia HPK:sta, joka haki Jyväskylästä pisteet toissa viikolla.

Näissä otteluissa Winbergin odotetaan jatkavan samaa työtä, mutta muutakin saattaa olla luvassa.

– Olen peruspakki, mutta pelaamisessani on myös lisämausteita. Jätettäköön se katsojille todistettavaksi, mitä se tarkoittaa, Winberg vinkkaa.

Toimittaja: Jere Korkalainen