Otteluraportti HIFK–JYP 26.1.2022

Helsingin keskiviikkoiltaan oli pedattu mielenkiintoiset asetelmat, kun JYP ei ollut hakenut kolmea pistettä Nordenskiöldinkadun jäähallista yli kuuteen vuoteen. Tämän putken katkaisemiseen oivan mahdollisuuden tarjosi HIFK:n vajaamiehisyys, sillä helsinkiläisillä oli vain yhdeksän pelikuntoista hyökkääjää.

Illasta tulikin yksi kauden erikoisimmista, kun ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana molemmat onnistuivat jo kahdesti iskemään kiekon verkkoon.

Lopulta JYP hyödynsi laajemman kokoonpanonsa ja vei pelin nimiinsä lukemin 7–6. Voiton takeena oli tehokkuutensa löytänyt ylivoimapeli, sillä JYP iski illan aikana neljä ylivoimaamalia.

– Molemmat olivat tehokkaita ja peli meni maalintekokilpailuksi. Onneksi me teimme yhden osuman enemmän. Emme ole liikaa voittaneet, joten otetaan kaikki vastaan, 1+2 tehot iskenyt Antti Kalapudas tuumaa.

Tehomiehiä JYPillä riitti, sillä kolmeen tehopisteeseen ylsi yhteensä viisi pelaajaa. Tällä tehoilulla hurrikaaniryhmä nousi pois sarjataulukon jumbosijalta ohi SaiPan.

Ylivoiman tehokkuus

Jos verrataan kahteen edelliseen otteluun, JYPin hyökkäyspelin ero oli kuin yöllä ja päivällä. Kiekko liikkui mallikkaasti ja viisikot olivat huomattavasti paremmin samalla pelikirjan sivulla.

Tästä todisteena olikin jo avauserässä neljä maalia, joista kaikki syntyivät komeiden kuvioiden jälkeen. Erityisesti ylivoiman nopeat siirrot olivat myrkkyä HIFK:n pelaajille, ja tilaa maalintekoon syntyi ympäri hyökkäysaluetta.

– Saimme ensimmäisen osuman, mikä käynnisti hyvän kierteen. Sen jälkeen lukot alkoivat aueta, eikä peli mennyt tuskaiseksi, Kalapudas kertaa.

JYPin kannalta jännittävin vaihe tuli toisen erän puolenvälin jälkeen, kun pienoisen nukahduksen aikana HIFK tuli jälleen maalin päähän. Molemmista toisen erän HIFK-osumista vastasi Teemu Tallberg, mutta Reid Gardiner iski JYPin kannalta helpottavan osuman toisen erän loppuun. Osuma nosti Gardinerin jo maalipörssin kolmanneksi yhden osuman päähän Jiri Smejkalista ja Anton Levtchista.

Kun Braden Christoffer onnistui viemään päätöserässä JYPin 7–4-johtoon, pelin loppu näytti menevän pelailuksi. JYPiltä nähtiin kuitenkin vielä toinen hairahdus, kun HIFK tuli kahdella viimeisen minuutin maalilla vielä maalin päähän. Maalit tulivat liian myöhään, ja JYP onnistui pitämään kolme pistettä itsellään.

– Kyllä siinä vielä pieni tytinä iski, mutta onneksi ei HIFK päässyt tasoihin, Kalapudas huokaisee.

HIFK-peli oli JYPin viiden ottelun vieraskiertueen toinen. Seuraava peli on lauantaina, kun vastassa on KalPa Kuopiossa.

Toimittaja: Jere Korkalainen