Otteluraportti Jukurit–JYP 22.1.2022

JYP ja Jukurit kohtasivat lauantaina jo viidennen kerran tällä kaudella. Edellinen kohtaaminen oli viime vuoden viimeinen peli Mikkelissä, jolloin Jukurit nappasi kauden ensimmäisen voittonsa hurrikaaniryhmästä.

Reilut kolme viikkoa myöhemmin Mikkelissä jatkettiin melko samoin askelmerkein. JYP ei onnistunut omia etsikkoaikojaan käyttämään hyväksi, ja Jukurit marssi selvään voittoon.

Viimeinen naula JYPin arkkuun tuli kolmannen erän alkupuolella, kun Markus Oden hyödynsi JYPin uinahduksen vieden mikkeliläiset 4–1-johtoon. Loppulukemat kirjattiin 5–2.

– Kova kamppailu. Meillä jalka kulki, mutta kaveri oli omissa paikoissaan tehokkaampi, Ville Ottavainen tiivistää.

JYPin maaleista vastasivat Samuel Valkeejärvi ja Braden Christoffer. Valkeejärven 3–1-kavennus toisen erän lopussa toi jännitystä päätöserän lähtöasetelmiin, mutta Christofferin 5–2-osuma oli laiha lohtu.

Iltaa sävyttivät useat torikokoukset, ja päätöserässä myös jäähyjä alettiin jakaa. JYPistä Anttoni Honka sai väkivaltaisuudesta 2+2-minuuttisen ja viimeisellä minuutilla Ville Ottavainen sekä Jukurien Libor Zabransky saivat suihkukomennukset tappelemisesta.

– Vihaan häviämistä, sellainen tunne siinä tilanteessa oli mukana. Aiemmassa vaihdossa vedin Petrus Palmun päin maalia. Kaveri sitten tuli kysymään, lähdenkö. Noista on maksettava hintaa, se on lajin henki, Ottavainen avaa.

JYP jatkaa sarjan viimeisellä sijalla. Eroa kaksi ottelua enemmän pelanneeseen SaiPaan on kaksi pistettä.

Jukureille pomppi, JYPille ei

Ilta eteni pitkään näennäisen tasaisissa merkeissä. Avauserässä kumpikaan joukkue ei ollut parhaimmillaan ja läpiajoja nähtiin molemmissa päissä. JYPistä Reid Gardiner pääsi yrittämään myös rangaistuslaukauksesta, mutta Oskari Salminen nollasi hänet.

Illan avainsanoiksi muodostuivat työmoraali ja tehokkuus, ja molemmissa Jukurit oli edellä. Mikkeliläiset voittivat todella paljon kaksinkamppailuja, millä JYP pidettiin hyökkäysalueellaan poissa parhailta paikoilta.

Hyökkäyspäässä suoraviivaisella jukuriryhmällä oli myös onni mukana, kun 3–0-tilanteessa kaikki maalit olivat tulleet erinäisten pomppujen kautta. Erityisesti Simon Stranskyn ja Aatu Rädyn tekemät 1–0- ja 3–0-osumat olivat onnekkaita, sillä molemmat laukaukset olivat vain heittoja maalille todella pienestä kulmasta.

Valkeejärven ylivoimamaali toi JYPin päätöserään lähdettäessä kahden maalin päähän, mutta jyväskyläläiset eivät onnistuneet nousemaan tosissaan voittokamppailuun.

– Tässäkin pelissä joukkueellamme oli läpiajoa ja muita paikkoja. Ne kun alkaa mennä maaliin, alamme myös voittaa pelejä.

Jukurit-ottelu oli JYPin vieraskiertueen ensimmäinen, sillä joukkue pelaa myös neljä seuraavaa peliään vieraskentällä. Ensi viikolla matka käy keskiviikkona Helsinkiin ja lauantaina Kuopioon.

Kiekollisestikin lahjakas Ottavainen haluaa osallistua talkoisiin aiempaa isommalla maalimäärällä, vaikka sitten jo ensi viikon otteluissa.

– Otetaan muutama hyvä treenipäivä alle ja keskittyminen peleihin. Yritys tehdä maaleja on tosi kova, tykkään lähteä tukemaan hyökkäyksiä. Pitäisi vaan laittaa itsekin paikoista sisään, Ottavainen toteaa.