Otteluraportti JYP–HPK 19.1.2022

Vuosi 2022 alkoi hurrikaaniryhmässä erikoisissa merkeissä, kun ottelusiirtojen vuoksi joukkue vietti noin kolmen viikon pelitauon.

Paluu tältä tauolta ei sujunut halutulla tavalla, kun HPK antoi tylyn oppitunnin pelin vaatimustasosta. Tasoero kävi rajuksi erityisesti toisessa erässä, jonka aikana HPK osui neljästi ja siirtyi pelissä 5–0-johtoon.

– Toisen erän pitkät puolustusjaksot söivät meitä rotan lailla. Tärkein juttu oli saada ensimmäinen peli pitkän tauon jälkeen, Jukka Ahvenjärvi kiteyttää iltaa.

Päätöserässä JYP ei jäänyt enää yhtä pahasti jalkoihin, mutta Reid Gardinerin tolppalaukausta lähemmäksi maalintekoa ei joukkue päässyt. Lopulta lukemat kirjattiin hämeenlinnalaisille 0–6. Ottelun tehomies oli Markus Nenonen tehoin 2+0.

JYP jatkaa sarjataulukossa viimeisellä sijalla. Eroa pudotuspeliviivan yläpuolelle on nyt 21 pistettä.

– Tämä oli noloa. Emme voi pelata tällä tavalla. HPK sai liikaa ylivoimaisia vastahyökkäyksiä ja oli tehokas viimeistelyssään, kapteeni Jan Scotka tiivistää.

Ikävin mahdollinen alku

Illan vastustaja HPK oli pelannut otteluita tasaiseen tahtiin läpi hurrikaaniryhmän tauon, joten JYPin pelituntuman löytyminen heti alkuun oli illan mielenkiintoinen kysymys. Peli sai epäonnekkaan alun, kun Antti Pihlström hyödynsi JYPin harhasyötön vain 19 sekunnin kohdalla.

– Tekemisemme ei notkahtanut vielä siinä vaiheessa. Avauserä oli meiltä kohtalainen, Ahvenjärvi sanoo.

HPK:n ottelun hallinta rakentuikin pienten asioiden kautta. JYP hukkasi paljon kiekkoja siniviivoilla ja hävisi kaksinkamppailuita, mistä HPK pääsi rokottamaan tehokkaasti.

JYPin illan kurjuuden tiivisti toisen erän puolenvälin tienoo, kun noin kuuden minuutin aikana HPK osui neljästi. Pätkän aikana JYP pyöri jatkuvasti omalla puolustusalueellaan, ja Markus Ruusu jäi maaleissa melko voimattomaksi. Huono kierre ei näyttänyt katkeavan millään ennen erätaukosummeria.

Päätöserässä positiivista loppua iltaan haettiin muutetuilla ketjuilla. Osumia ei kuitenkaan syntynyt, ja Daniel Lebedeffin nollapeli irtosi lopulta 18 torjunnalla.

JYP pelaa tällä viikolla vielä kaksi ottelua. Ensin Tappara saapuu Hippokselle perjantaina ja viikko huipentuu Mikkelin-vierailuun lauantaina.

– Meidän pitää tehdä yksinkertaiset asiat paremmin. Sitä kautta meillä on hyvät mahdollisuudet voittaa, Scotka miettii.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen