Otteluraportti KalPa–JYP 29.1.2022

JYP suuntasi lauantain ratoksi KalPan vieraaksi kauden neljänteen Järvi-Suomen derbyyn. Ottelun lähtökohtiin erikoisuutta toi se, että KalPalla oli alla yli kahden viikon mittainen pelitauko.

Tähän JYP lähtikin selvästi iskemään, nimittäin vain muutaman minuutin pelin jälkeen JYP johti peliä jo 2–0. Sen jälkeen KalPa nousi peliin mukaan ja tasoittikin pelin, mutta se jäi lopulta laihaksi lohduksi.

Hurrikaaniryhmä löysi päätöserään vielä uuden taisteluvaihteen ja kairasi kotiin 4–2-voiton. Voittomaalista vastasi Antti Kalapudas ja loppulukemat tyhjään maaliin viimeisteli Valtteri Kakkonen. Konstantin Shostak venyi illan aikana kiekon eteen 26 kertaa.

– Emme ole liikaa voittaneet tällä kaudella, joten fiilikset ovat hyvät. Kolmanteen erään paransimme ja teimme maalit, jotka toivat voiton, Mikko Salmio tiivistää.

JYP nousi voitollaan jälleen pois sarjataulukon jumbosijalta, kun SaiPa jäi peränpitäjäksi.

Kumma uinahdus ei maksanut pisteitä

JYPin ottelulle lentävän lähdön tarjosi Salmion tekemä ottelun avausmaali. Maalia oli ehditty odottaa, sillä kyse oli hänen kauden ensimmäisestä maalistaan.

–̣ Onhan tässä paikkoja ollut ja rimat kolisseet. Ei sitä voi kiistää, maalinteko tuntuu todella hyvältä. Ehdottomasti yksi tämän pelin suoloja, Salmio naurahtaa.

Oliko kyse sitten hyvän olon tunteesta vai mistä, mutta seuraavaan puoleen tuntiin JYP ei tahtonut päästä keskialueen yli. Peli pyöri jatkuvasti JYPin puolustusalueella, ja tolpatkin olivat Shostakin apuna.

Kolmannen erän salama-alku oli juuri sitä, mitä lääkäri JYPille määräsi. Kalapudas hyödynsi Jan Scotkan ja Severi Lahtisen komeat esityöt ja iski kiekon verkkoon, kun päätöserä oli vanhentunut vain 17 sekuntia.

Jännitys ottelun voittajasta säilyi jälleen viimeiselle minuutille asti, kunnes Kakkonen päästi hurrikaaninutut piinasta. Vaikka osuma syntyi tyhjiin, oli Kakkosen kauden toinen maali harvinaisen komea. Purkukiekko oman maalin takaa valui määrämittaisena verkkoon laidasta tulleen kimmokkeen kautta.

Tällä maalilla JYP nappasi toisen peräkkäisen kolmen pisteen potin. Edellisen kerran hurrikaaniryhmä oli tähän yltänyt lokakuun voittoputkessa.

– Kausi on ollut meille todella vaikea, mutta tämä oli hieno voitto. Nyt maistuu hyvältä lähteä kotiin, apukapteeni toteaa.

Nyt JYPillä alkaa tiukka ottelurupeama. JYP pelaa ottelusiirtojen vuoksi pääsääntöisesti kolmen tai neljän pelin viikkoja runkosarjan loppuun saakka. Seuraava peli on maanantaina, kun JYPillä on mahdollisuus ohittaa Ässät Porissa.

– Meidän pitää nauttia näistä pienistä ilon hetkistä ja edetä peli kerrallaan. Rupeama tulee olemaan todella kova, Salmio toteaa.

Toimittaja: Jere Korkalainen