Gardiner lainalle HIFK:hon loppukaudeksi – Heljangolle monivuotinen sopimus & Kalajanniskan paluu

JYP on lainannut vuokrasopimuksella hyökkääjä Reid Gardinerin Helsingin IFK:lle. Hyökkääjän sopimuksessa ollut seuran optio kaudesta 2022–2023 on käytetty ja näin ollen 26-vuotias Gardiner nähdään Hippoksella ensi kaudella. Gardiner ehti tällä kaudella ampua 18 maalia JYPin paidassa.

Gardinerin vuokrasopimuksen myötä Helsingin IFK:sta JYPissä lainalla ollut hyökkääjä Rasmus Heljanko jää loppukaudeksi Jyväskylään. JYP ja Heljanko ovat samalla allekirjoittaneet kaksivuotisen jatkosopimuksen, jonka myötä liukasliikkeinen hyökkääjä jatkaa hurrikaanipaidassa kevääseen 2024 saakka.

”Gardinerin vuokraaminen Helsingin IFK:lle on taloudellinen ratkaisu, jolla pyritään helpottamaan tämän kauden kulurakennettamme sekä varmistamaan seuran taloudellista ja urheilullista kilpailukykyä tulevalle 2022–2023 kaudelle. Ratkaisu vuokraamisesta ei ollut miltään osin helppo. 

Uskomme Heljangon tuovan meille tulevina kausina kilpailua laituriosastolle ja hän omistaa kykyä pelata myös erikoistilanteita. Heljanko on tavoitteellinen jääkiekkoilija, jonka parhaat vuodet ovat vielä edessäpäin” kommentoi Heljangon ja Gardinerin uutista urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen

Oskari Kalajanniska palaa hurrikaanipaitaan 1+1 sopimuksella, josta tuleva kausi on seuran optiolla. 22-vuotias hyökkääjä on pelannut alkukauden Mestistä TuTon riveissä. Kalajanniskalla on aikaisemmilta kausilta vyöllään 36 ottelua JYPin liigajoukkueen paidassa.

HIFK on tänään kutsunut sopimuspelaajansa Tobias Winbergin takaisin lainapestiltään.