Konnekuljetuksen otteluennakko Ilves–JYP 3.2.2022

JYPin vieraskiertue tulee päätökseensä torstaina Tampereella. Lähtökohdat otteluun ovat mielenkiintoiset, sillä hurrikaaniryhmä saapuu uudenkarhealle Nokia Arenalle kolmen ottelun voittoputkessa. Viimeisin voitoista tuli maanantaina, kun Ässät kaatui Porissa lukemin 3–2.

Syntymäpäiviään tänään viettävä Aleksi Salonen näkee selvät syyt, miksi tulos on alkanut kääntyä hurrikaaniryhmän kannalta myönteiseksi.

– Helsingin maali-iloittelussa saimme tärkeitä onnistumisia, jotka toivat hyvää henkeä ilmapiiriimme. Olemme painottaneet, että maalimäärää omaan päähän pitää saada pienemmäksi. Kamppailupelissä olemme menneet eteenpäin ja sitä kautta tuloksesta tappeleminen on ollut mahdollista.

Seuraava haaste on Tampereella, missä vastaan asettuu sarjakärki Ilves. Tupsukorvat pelasivat edellisen ottelunsa keskiviikkona Hämeenlinnassa, mistä mukaan tarttui yksi piste. Tappiosta huolimatta pisteputki jatkui jo 12 ottelun mittaiseksi.

Nokia Arenalle siirtymisen jälkeen Ilves ei ole hävinnyt kotipeliään kuin Tapparalle. JYPillä onkin edessään mielenkiintoinen, mutta kova haaste.

– Vastustaja on erittäin luisteluvoimainen. He pelaavat tiivistä viisikkopeliä, mutta ovat silti tehneet sarjassa eniten maaleja. He johtavat sarjaa ihan oikeutetusti, Juha Juujärvi summaa.

Niin Juujärvellä kuin Salosellakin on oma tunnesiteensä Tampereeseen. Juujärvi valmensi useampaa joukkuetta Tampereella useiden vuosien ajan ja Salonen voitti Suomen mestaruuden Tapparassa. Uudenlaista tunnetta torstain peliin tuokin ensimmäinen vierailu uudenkarhealla areenalla.

– En ole vielä koskaan päässyt siellä käymään, mutta siitä tulee mielenkiintoinen kokemus. On hienoa nähdä, että perinteikäs kiekkokaupunki kehittyy, Juujärvi toteaa.

– Hakametsä oli aina itselle tärkeä paikka ja siellä pelaamisesta sai lisävirtaa. Hienoa päästä näkemään, miten hulppeat puitteet uudella areenalla on, Salonen letkauttaa.

JYP ei tällä kaudella ole onnistunut vielä Ilvestä voittamaan. Loppulukemat 3–6 Jyväskylässä ja 6–1 Tampereella kertovat, että petrattavaa puolustamiseen on jäänyt.

Huolellisuus onkin iso sana ottelua kohti mentäessä.

– Pitää olla vastuullinen ja huolellinen kiekon kanssa. Ne hetket, kun puolustamme, meidän pitää olla päättäväisiä ja kärsivällisiä, Juujärvi analysoi.

Myös Salosella on mielessään selvät askelmerkit hyvälle vieraspelille, jolla 29. syntymäpäiväkin saa arvoisensa päätöksen.

– Syntymä- ja pelipäivän yhdistelmiin on ehtinyt jo tottua, kun helmikuulle usein osuu peliruuhkaa. Kyllähän tämän päivän toiveena on kolme pistettä ja jos itsekin vielä saisi maalin tehtyä.

Toimittaja: Jere Korkalainen

Otteluennakon tarjoaa Konnekuljetus.