Otteluraportti HPK–JYP 23.02.2022

JYP haki katkoa kuuden ottelun tappioputkelleen keskiviikkona Hämeenlinnasta. HPK:n kaksi ryöstöretkeä Jyväskylään olivat tuoreessa muistissa, joten kalavelkoja riitti maksettavaksi.

Kovasta yrityksestä huolimatta maksu jäi tekemättä, kun HPK nappasi kauden neljännen voittonsa jyväskyläläisistä. JYP oli pelissä jopa pitkiä pätkiä niskan päällä, mutta pahat virheet kaatoivat pistehaaveet.

Loppulukemat kirjattiin 5–3.

– Oli heittelehtivä peli, jossa mentiin päästä päähän. Annoimme itse kaverille maalipaikat, joista sitten rokottivat, Valtteri Kakkonen kertaa.

JYPin maaleista vastasivat Anttoni Honka, Severi Lahtinen ja Adam Brodecki. Konstantin Shostak torjui 30 kertaa.

– Paransimme kuitenkin eilisestä ja saimme maaleja tehtyä. Huomasi, että itseluottamus kasvoi loppua kohden, Kakkonen kehuu.

Seitsemän peräkkäistä tappiota ovat pudottaneet JYPin sarjassa viimeiseksi. Eroa pois jumbopaikalta on kaksi pistettä.

Kaliit virheet kaatoivat voittohaaveet

JYPin ottelu sai unelma-alun, kun myös onni oli hurrikaaniryhmän puolella. Hongan heitto keskialueelta yllätti Eetu Laurikaisen ja vei JYPin nopeasti vierasjohtoon.

Erää vietiin pitkään hurrikaanimerkkisesti, ja itseluottamus näytti kasvaneen nopeasta onnistumisesta. Hyvä vaihe katkesi kuitenkin varkain, kun Antti Pihlström karkasi läpiajoon ja tasoitti pelin. HPK osui vielä toistamiseen, kun yksinään maalinedustalle unohtunut Henri Kanninen onnistui viemään Kerhon johtoon.

Toinen erä oli ottelulle melko kuvastava. JYP oli näennäisesti niskan päällä, mutta minkäänlaiseen maalipaikkojen juhlaksi peli ei muovautunut. Mutta kun isot virheet eivät leimanneet hurrikaaninuttujen tekemistä, myös HPK:lle oli vaikeuksia iloitella omalla hyökkäyspelillään.

Päätöserässä virheet kuitenkin sävyttivät jälleen vieraiden tekemistä. Niin Philippe Cornetin kuin Markus Nenosen osumia edelsi tukku erinäisiä virheitä, joiden vuoksi paine ei purkautunut JYPin puolustusalueelta ja lopulta kiekko päästiin lyömään verkkoon melko vähin estelyin.

4–2-tilanteessa JYP otti Shostakin pois maalilta jo hyvissä ajoin ja haki ahnaasti lisäosumia. Brodeckin kauden kymmenettä osumaa lähemmäksi JYP ei kuitenkaan päässyt, vaan viimeisen naulan JYP-arkkuun löi Artturi Toivola, joka viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.

– Lopussa oli kala koukussa ja melkein napattiin se ylös, mutta ihan ei riittänyt, Kakkonen harmittelee.

JYPin seuraava ottelu on perjantaina, kun Juha-Pekka Hytösen uraa juhlistetaan Ässät-ottelussa. Kakkosen mukaan peliin on yksi selvä tavoite:

– Kyllähän siitä voitto pitää J-P:n kunniaksi ottaa!

Toimittaja: Jere Korkalainen