Otteluraportti Ilves–JYP 3.2.2022

JYP suuntasi Tampereelle viidenteen peräkkäiseen ja putken viimeiseen vierasotteluunsa. Uudenkarheaa Nokia Arenaa ihasteltiin todellakin pitkän kaavan mukaan, sillä voittajaa haettiin aina voittolaukauskilpailusta saakka. Siellä nähtiin myös koko illan ensimmäinen ja ainoa maalia, kun Ilves korjasi kaksi pistettä 1–0-voitolla.

Voittomaalista voittolaukauskilpailun neljännessä parissa vastasi Joni Ikonen. Hänen lisäkseen illan hahmoiksi on helppo nimetä maalivahdit, 33 torjunnalla nollapelin napannut Vadim Zherenko sekä 26 torjuntaa kerännyt Konstantin Shostak.

– Ei yksi heikompi peli kaikkea kaada, kun alla on hyviä pelejä. Oli myös hyviä juttuja tänään, esimerkiksi Shostak oli maalillaan hyvä, Jerry Turkulainen kommentoi.

Tappiosta huolimatta JYP jatkaa neljän pelin pisteputkessa, joka on vasta kauden toinen laatuaan. Pisteputken johdosta JYP on sarjan sijalla 13.

Vastakohta aiemmista kohtaamisista

JYP ja Ilves olivat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja kummallakin kerralla pelistä oli tullut maali-iloittelu. 6–1- ja 6–3-lukemin pisteet korjannut Ilves sai aiempia kohtaamisia selvästi tasokkaamman ja huolellisemman vastustajan.

Ilves oli pitkälti pelin päällä, mutta hallinta oli pitkiä pätkiä melko näennäistä. JYP puolusti kärsivällisesti ja kurinalaisesti, mikä piti tamperelaisisännät poissa parhailta maalintekopaikoilta.

JYPin hetket kiekollisesti aloitteellisempana joukkueena olivat kahden erän ajan vähissä. Silti ensimmäisen 40-minuuttisen paras paikka taisi siunaantua JYPille, kun Joakim Kemell karkasi puolittaiseen läpiajoon. Laukaus ei kuitenkaan päätynyt maaliin.

JYPillä oli myös omat etsikkoaikansa. Parhaat osuivat kolmanteen erään, kun 0–0-tilanteessa hurrikaaniryhmä sai kaksi ylivoimamahdollisuutta. Ylivoimat jäivät kuitenkin hieman ponnettomiksi, eikä laadukkaita maalipaikkoja syntynyt.

– Olimme pelin päälläkin tiettyjä jaksoja mutta ei ihan riittänyt. Ylivoima oli vähän tahmaista tänään. Siitä negatiivista palautetta ainakin omalle ylivoimaviisikolle, Turkulainen toteaa.

Tasaisen jatkoajan jälkeen edettiin voittolaukauskilpailuun, jossa ei myöskään maaleilla juhlittu. Voittolaukaustappio toi JYPille pisteen, minkä johdosta joukkue hyökkää HPK:n kimppuun kohtalaisista asetelmista.

Edellinen kohtaaminen päättyi 6–0-lukemin hämeenlinnalaisjuhliin, joten revanssihenkeä JYPissä riittää.

– Meillä on hyvä jakso menossa, emmekä anna HPK:lle mitään ilmaiseksi, JYP-hyökkääjä lupaa.

Toimittaja: Jere Korkalainen