Otteluraportti JYP–HPK 4.2.2022

HPK haki reilut kaksi viikkoa sitten Jyväskylästä 6–0-voiton, joten lähtökohta iltaan oli selvä: JYP halusi maksaa kalavelat hämeenlinnalaisvieraille.

Toisin kuitenkin kävi, jopa erikoisen samalla tavalla kuin edellisessä kohtaamisessa. Ratkaisu nähtiin jälleen kerran toisessa erässä, jossa JYP päästi kolme maalia ja siinä kohtaa peli oli 0–4.

Lopulta lukemat kirjattiin HPK:n eduksi 5–1.

– Tuon verran olimme saaneet heitä kiinni edellisen kohtaamisen jälkeen. 1. ja 2.erän osalta emme pystyneet vastamaan heidän kovuuteensa, Jukka Ahvenjärvi myönsi vastustajan paremmuuden.

Illan positiivisimmaksi anniksi jäi Reid Gardinerin tekemä osuma. Sen turvin Gardiner nousi Liigan maalipörssin jaetulle kärkipaikalle. Tappiosta huolimatta JYP jatkaa sarjan sijalla 13.

Jäähyily rikkoi rytmiä

Avauserä miekkailtiin melko tasaisissa merkeissä, mutta jälleen kerran HPK lähti erätauolle maalin johtoasemasssa. JYPin pirteät otteet olivat avanneet erässä omat etsikkoajat, sillä ylivoimaansa hurrikaaniryhmä pääsi testaamaan kolmeen kertaan.

Toisessa erässä pelin kuva meni kuitenkin hyvin HPK-painotteiseksi. JYPillä oli suuria vaikeuksia päästä pois paineen alta, ja näin ollen paine ei tahtonut purkaantua omalta alueelta. Tämä johti myös osaltaan suureen jäähymäärään.

– Eilen otimme yhden jäähyn ja silloinkin kamppailtiin paljon. Aika kova ero oli siis pelien välillä, Ahvenjärvi muistuttaa.

HPK:n toisen erän osumista kaksi syntyi ylivoimalla. Maaleista vastasivat Michael Joly ja Markus Nenonen, jotka olivat illan ehdottomia hahmoja. Jäähyily olikin JYPin helmasynti, kun hurrikaaniryhmälle tuomittiin toisessa erässä seitsemän kahden minuutin rangaistusta.

– Varsinkin erän loppuun tuli paljon jäähyjä. Ehkä hieman lamaannuimme siinä, Samuel Helenius kertaa.

Kolmanteen erään jäälle tuli sisuuntunut isäntäjoukkue. Tulokselliseksi kiriksi se ei kuitenkaan konkretisoitunut, vaan HPK:n tasainen puurtaminen piti JYPin poissa parhailta maalipaikoilta. Loppulukemat 1–5 syntyivät tyhjään maaliin tehdyllä osumalla.

JYPin otteluohjelma jatkuu tiiviinä, sillä ensi viikolla on edessä neljä peliä. Ensimmäinen niistä on maanantaina, kun Tappara saapuu vieraaksi Hippokselle.

– Pelasimme tällä viikolla kokonaisuutena ihan hyvin. Kiva pelata jälleen ensi viikolla, pitää mennä vain eteenpäin, Helenius toteaa.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen