Otteluraportti JYP–Kärpät 22.02.2022

Jälleen se oli ohi, koronan tuoma pelitauko nimittäin. Lähes kahden viikon tauon jälkeen JYPillä oli käytössä lähes paras mahdollinen kokoonpano, kun tiistai-illan ratoksi Hippokselle vieraaksi saapui Kärpät.

Ilta jätti kuitenkin jälkipolville niukasti kerrottavaa, kun oululaisryhmä oli tyly vieras. Kärpät johti avauserän jälkeen jo kolmella maalilla ja lopulta lukemat kirjattiin Kärpille 6–0. Kärppien tehokaksikkona hääri Troy Bourke (1+3) ja Petter Emanuelsson (3+0).

– Maalit vaikuttivat kovasti pelin luonteeseen, ne olivat meidän kannaltamme erikoisia. Ei ole helppoa palata tuollaisen tauon jälkeen, jälleen oli tärkeintä saada peli alle, Jukka Ahvenjärvi summaa.

Tappio oli JYPille kuudes peräkkäin. Hurrikaaniryhmä on tällä hetkellä sarjassa viimeisenä, yhden pisteen päässä kaksi ottelua enemmän pelanneista Ässistä.

Lupaava alku mureni tehottomuuteen

Vaikka lukemat olivat lopulta rumat, JYPin alku pelille oli vahva. Hyvän hengen kautta syntyi muutama hyvä maalipaikka, joissa Stanislav Galimov oli Kärppien maalilla mies paikallaan.

Isäntien kannalta väärä suunta illalle alkoi muovautua pelin ensimmäisen ylivoiman aikana, kun Juhamatti Aaltonen karkasi kesken JYP-pyörityksen maalintekoon.

JYPin voittohaaveet näyttivät karkaavan toisen erän alussa, kun kypärätemppunsa kahdella osumalla viimeistellyt Emanuelsson johdatti Kärpät jo 5–0-johtoon.

– Peli olisi voinut sen avauserän jälkeen olla erilainen. Jotenkin pelaaminen vähän lopahti siinä, en kuitenkaan usko, että kunto olisi siinä loppunut, Niko Seppälä kertaa.

Kuvaavaa Kärppien maaleille oli se, että ne syntyivät parhaasta maalintekosektorista maalin välittömästä läheisyydestä. Paikasta, johon JYPillä oli vaikeuksia päästä läpi illan.

Tästä paras esimerkki tuli toisessa erässä, kun JYP piti pitkiä pätkiä kiekkoa, mutta Galimovia hurrikaaniryhmä ei tosissaan päässyt haastamaan.

– Kaipaan pelaamiseemme sellaista ilkeyttä ja päättäväistä ajamista maalille. Myös vastustajan maalin pitää olla kovan työn takana, Seppälä analysoi.

Päätöserän rooli jäi hyvin kosmeettiseksi. Ainoaksi merkittäväksi hetkeksi jäi Julius Hermosen viimeistelemä osuma, joka jäi illan viimeiseksi.

JYPillä on ohjelmassa vielä kolme peliä tällä viikolla. Seuraava peli on jo huomenna, kun vastassa on HPK.

– Tässä on ylpeys ja kunnia pelissä, että otetaan joukkueena niskasta kiinni ja pelataan jo huomenna paremmin, Seppälä laukoo.

– Huominen tulee nopeasti. Nyt pitää palautella huolella, Ahvenjärvi ajattelee.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen