Otteluraportti JYP–Lukko 10.2.2022

JYPin riveistä 17 pelaajaa oli antanut positiivisen koronatestin, minkä takia lainamiehiä kerättiin rivistö täyteen useammasta eri joukkueesta jo kolmanteen peräkkäiseen peliin. Tämä teki iltaan todella selvän lähtökohdan: JYP taistelee minkä pystyy ja yrittää laittaa kapuloita Lukon rattaisiin.

Tähän hurrikaaniryhmä pystyi hetkittäin, mutta paremmasta joukkueesta ei ollut lopulta epäselvyyttä. Lukko kirjasi voiton lukemin 6–1.

Jukka Ahvenjärven puheenvuoro pelin jälkeen oli paljonpuhuva.

– Meidän pitää olla huolissaan, jos pelaajien terveyttä ei ymmärretä. Pelaajat pelaavat järkyttäviä määriä ja silti pelataan, ei tässä ole mitään järkeä.

– Peli pitäisi viheltää poikki, jotta voidaan pelata oikeilla pelaajilla. Nostan hattua meidän A-nuorille, jotka tulivat yöllä Oulusta ja nyt iskivät Liiga-pelissä kaiken likoon.


JYPin ainoasta maalista vastasi kapteeni Braden Christoffer.

– Olen alkanut päästä paremmin peliin kiinni. On totta kai hienoa tehdä maali, hyökkääjä pohti.

Christoffer on kantanut kapteenin C-kirjainta viikon kolmessa pelissä. Minuuttimäärät ovat olleet korkealla, sillä keskimääräinen peliaika neljään päivään pelatuissa kolmessa pelissä on ollut liki 23 minuuttia. Peluri suhtautuu haasteeseen innokkaana.

– On kunnia olla kapteeni, sillä tiedän, millaiset nimet C:tä ovat täällä aiemmin kantaneet. Minulla riittää kyllä virtaa pelata, olen kuin ori, Christoffer naurahtaa.

Nopeat osumat toivat Lukolle kontrollin

JYPin ottelu lähti rullaamaan huonoissa merkeissä, kun ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana Lukko teki kaksi maalia ja Justus Mikkonen sai ulosajon. Tämä ei ainakaan helpottanut pelin juoksutusta, vaan siirsi pelin täysin Lukon hyppysiin.

JYPin nuoret yksilöt väläyttelivät yritteliäisyyttään läpi pelin. Esimerkiksi Emil Kangasniemi omalla liikkeellään oli pirteä ja oli joukkueensa erottuvimpia hahmoja.

Yritteliäisyys oli kuitenkin pitkään tuloksetonta. Lukko jatkoi toisessa erässä melko kliinistä viimeistelyään ja karkasi jo 5–0-johtoon.

Päätöserässä molemmat joukkueet osuivat vielä kertaalleen, mitä kautta JYP vältti erätappion ja päätti iltansa nousujohteissa tunnelmissa.

– Tästä porukasta saatiin kaikki irti. Lukko pelasi laadukkaan pelin ja ansaitsi voittonsa, ei heiltä mitään pois, Ahvenjärvi summaa pelin.

JYPin seuraava ottelu on merkattu kalenteriin lauantaille. Tuolloin Jyväskylässä vieraana on paikallisvastustaja KalPa.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen