Otteluraportti JYP–Tappara 7.2.2022

JYPin valmistautuminen otteluun sujui haastavissa merkeissä, kun sairastapauksien vuoksi maanantain pelistä puuttui 12 vakiokokoonpanon pelaajaa. Poissaoloja paikattiinkin lukuisilla lainapelaajille KeuPasta ja JYPin U20-joukkueesta.

Poissaolot heijastuivat kaukaloon rutiintasossa, joka Tapparalla oli huomattavasti korkeampi. Kirvesrinnat olivat tylyjä vieraita ja kirjasivat taululle voittolukemat 4–0.

– Haaste oli todella kova, olen ylpeä pelaajien tekemästä työmäärästä. Voittoa haimme, mutta siihen ei löytynyt työkaluja, Jukka Ahvenjärvi summaa iltaa.

Uusien pelaajien joukossa oli neljä Liiga-debytanttia: Juho Koivusaari, Tommi Niskanen, Onni Boman sekä Atte Tiitinen. Myös Severi Lahtinen yltyi kehumaan uusien pelaajien otteita.

– He pelasivat todella hyvin, ja voivat olla tyytyväisiä omaan tekemiseensä.

Tappio oli JYPille kolmas peräkkäinen. Eroa pudotuspeliviivan päälle on nyt 18 pistettä.

Hyökkäyspeli jäi vajaaksi

JYPiltä poissa olivat esimerkiksi hyökkäyspelin syömähampaat Jerry Turkulainen, Antti Kalapudas sekä Anttoni Honka, jotka kantavat isoa roolia joukkueen ylivoimapelissä. JYP pääsikin heti pelin alussa yrittämään kahdesti ylivoimalla, mutta kuviot eivät asettuneet kohdalleen.

JYPin hyökkäyspelillisesti pirtein vaihe osui pelin ensiminuuteille alkuun. Muutamasta vauhdikkaasta pyörityksestäkin huolimatta laadukkaat maalipaikat olivat todella vähissä. Kari Piiroisen nollapeli irtosi lopulta melko helpolla, ja torjuntoja kirjattiin 14 kappaletta.

– Olisimme tarvinneet enemmän pitkiä hyökkäyksiä. Ne olisivat väsyttäneet vastustajaa ja avanneet meille parempia paikkoja, Lahtinen pyörittelee.

Niitä pidempiä pyörityksiä Tappara loi paljon. JYP kuitenkin puolusti miehekkäästi keskustaa, ja Konstantin Shostak oli maalillaan hyvä.

Tappara teki maaleistaan yhden ylivoimalla ja kolme suorista hyökkäyksistä. Voisikin sanoa, että ottelun teemana oli legendaarinen lausahdus “kun et itse tee, kaveri tekee”, sillä kirvesrintojen maalit tasakentällisin syntyivät vastahyökkäyksistä JYPin hyökkäyksen alkujen jälkeen.

– Teimme hieman hassuja virheitä. Taistelimme kaiken, mitä koneesta saimme irti, mutta vastassa oli todella laadukas joukkue, Ahvenjärvi kehaisee.

JYP saa uuden yrityksen Tapparaa vastaan heti tiistaina Tampereella. Ahvenjärvi ei lähtenyt vielä spekuloimaan, millaisen kokoonpanon hurrikaaniryhmä saa silloin jalkeille.

– Eilen meni noin kahdeksan tuntia siihen, että saimme joukkueen kasaan. Huomisesta ei ole vielä tietoa, kuuntelemme lääkärien ohjeita.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen