Otteluraportti Pelicans–JYP 26.02.2022

JYP lähti lauantaina Lahteen viikon neljänteen otteluun. Edellisen ottelun päättymisestä oli aikaa vain noin 17 tuntia, kun taas Pelicans oli edellisen kerran tositoimissa keskiviikkona. Tämä nostattikin kysymyksiä JYPin jalan kestävyydestä läpi pelin.

Vierasjoukkue pystyi roikkumaan pelissä mukana, mutta lopulta Pelicans oli joka osa-alueella hivenen terävämpi. Loppulukemat kirjattiin lahtelaisille 3–0.

– Itselläni oli eiliseen todella iso lataus, mutta mielestäni pääsimme tänäänkin oikeaan fiilikseen. Toki viikon neljäs peli ehkä hieman näkyi, Jerry Turkulainen tiivistää.

JYPin illan hahmo oli Konstantin Shostak, joka torjui illan aikana 30 kertaa. Uusi vahvistus Daniels Berzins väänti vahvasti kaksinkamppailussa, mutta kiekollisessa pelissä hän jäi melko näkymättömäksi.

Tehokkuus uupui

Avauserä oli melko tasaväkistä vääntämistä, eikä kumpikaan näyttänyt pääsevän aivan parhaimpaansa. Hidastempoisessa pelissä nähtiin paljon rangaistuksia, kun JYP sai selvittääkseen kolme rangaistusta. Rangaistuksista kaksi sai uusi vahvistus Berzins.

Pelaaminen alivoimalla oli kuitenkin uhrautuvaista.

– Puolustimme kaikkinensa hyvin. Ensimmäinen maali meni pienestä kulmasta ja oli ehkä hieman helppo, Turkulainen kuvailee.

Vaikka Pelicansin Jiri Smejkal vastasi yllättävällä laukauksellaan avauserän ainoasta maalista, erän paras paikka tuli viimeisillä sekunneilla Severi Lahtiselle. Maalinedustalta laukoneen Lahtisen laukaus osui kuitenkin vain tolppaan.

JYPin paras hetki osui juuri toisen erän alkuun, mutta jälleen kerran tehokkuus uupui. Muutammissa vaaranpaikoissa Pelicansin veräjänvahti Patrik Bartosak oli todella varma.

Myös toinen erä kirjattiin pussinokille lukemin 1–0. Antti Tyrväinen pääsi lyömään kiekon verkkaan aivan Shostakin nenän edustalta Pelicansin pelatessa ylivoimalla.

Päätöserä oli ehkä JYPin vaisuin. Joukkue ei onnistunut murtautumaan maalintekosektoriin ja näin ollen kiri jäi tyngäksi. Loppulukemat 3–0 tyhjään maaliin viimeisteli JYP-kasvatti Miika Roine.

– Nollalla maalilla on vaikea voittaa. Se osa-alue jäi tänään eniten piippuun, Turkulainen harmittelee.

JYPin seuraava ottelu on tulevana keskiviikkona. Silloin matka käy Turkuun TPS:n vieraaksi.

Toimittaja: Jere Korkalainen