Otteluraportti Tappara–JYP 8.2.2022

JYP pelasi maanantaina ilman 12 vakiokokoonpanon pelaajaansa ja tiistain peliin poissaolijoita oli tullut vielä muutama lisää. Poissaolot sekä Tapparan maanantainen 4–0-voitto tekivätkin tamperelaisista selvän ennakkosuosikin.

Pelkillä ennakkoasetelmilla ottelun voittajaa ei kuitenkaan ratkota, mistä JYP antoi väkevän näytteen. Ennakkoluulottomalla taistelulla JYP oli jopa lähellä suurta yllätystä, mutta Tappara piti lopulta pisteet Tampereella.

Hurrikaaniryhmä lähti päätöserään johtoasemassa, mutta taipui lopulta häviäväksi osapuoleksi lukemin 2–5. Tappara kaunisteli loppulukemia kahdella osumalla tyhjään maaliin.

– Jos joskus voi tappion jälkeen olla jokaisesta ylpeä, on se päivä tänään. Olisi ehkä ansaittu pisteitäkin mukaan, Aleksi Salonen summaa.

Tappio oli JYPille neljäs peräkkäinen. Joukkue jatkaa sarjan 13.sijalla.

Pelisuunnitelma näytti purevan

JYPin pelitaktiikka oli odotetunlainen, kun pääroolin pelistä vei tiivis puolustuspelaaminen. Tappara pitikin kiekkoa selvästi enemmän, kun JYP tyytyi pitämään kirvesrintoja pois parhailta paikoilta ja iskemään vastaan, kun siihen paikka aukeaa.

Erityisesti toisen erän pommitus oli hurjaa, kun Konstantin Shostakille merkittiin 18 torjuntaa Christian Heljangon jäädessä kolmeen. JYPille tuomittiin ottelun toisessa erässä kolme rangaistusta, mutta alivoimapeliä voidaan pitää yhtenä taistelutahdon ilmentymänä. Etenkin, kun alivoimalla raatanut Anton Stråka avasi ottelun maalihanat vain muutama sekunti yhden jäähyn päättymisen jälkeen. Illan JYP-hahmo Shostak merkkautti maaliin jo kauden kolmannen syöttöpisteensä.

– Jokainen pelaaja uhrautui joukkueelle ja pysyimme pelisuunnitelmassamme. Saimme myös hyökkäyspeliä näytettyä, Salonen kertaa.

Tuolla maalilla JYP lähti päätöserään johtoasemassa, mutta viimeisen 20-minuuttisen aikana vieraiden ote alkoi livetä. Tappara käänsi pelin nopeasti päälaelleen, kun tilanne muuttui 0–1:stä 2–1:een vain kahdessa minuutissa. Vielä ikävämmän tilanteesta teki se, että Otto Rauhalan johtomaali syntyi tamperelaisten pelatessa alivoimalla.

JYP näytti taistelutahtoaan vielä kerran, kun Reid Gardiner toi JYPin tasoihin reilut seitsemän minuuttia ennen erän loppua, mutta tästä alle minuutin kuluttua Tappara johti jälleen.

– Alivoimamaali olisi pitänyt pystyä pelaamaan pois, mutta oli myös hieman ikäviä pomppuja, puolustaja harmittelee.

JYPille aukesi vielä yksi mahdollisuus tulla peliin mukaan, kun Santtu Kinnuselle tuomittiin 2+2-minuuttinen rangaistus. Tuo ylivoima jäi kuitenkin JYPiltä ponnettomaksi, ja sen aikana Tappara iski kahdesti tyhjänä ammottaneeseen hurrikaaniryhmän verkkoon.

JYPillä on edessään vielä kaksi peliä tällä viikolla. Vierailut Hippokselle suorittavat torstaina Lukko ja lauantaina aina sytyttävä KalPa.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuva: Jiri Halttunen