JYP käyttää kaksi pelaajaoptiota – Tässä sopimustilanne juuri nyt!

JYP on päättänyt käyttää Braden Christofferin sekä Samuel Valkeejärven sopimuksissa olleet optiot. Kaksikko jatkaa hurrikaanipaidassa ensi kauden kattavilla sopimuksilla.

27-vuotias Christoffer saapui Jyväskylään viime kaudeksi ja nakutti 33 tehopistettä 57 otteluun ollen JYPin kolmanneksi paras pistemies.

– Braden lunasti paikkansa isona palasena JYPin hyökkäystä. Uskomme, että ensi kaudella näemme häneltä vieläkin parempia otteita, urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kommentoi.

20-vuotias Valkeejärvi on seuran oma kasvatti, jolle päättynyt kausi oli toinen Liiga-ympyröissä. 53 otteluun syntyi 16 tehopistettä.

– Samuel kehittyi pelaajana huimasti ja nousi yhdeksi tärkeimmistä alivoimapelaajistamme. Nuorisomaajoukkueissakin pelanneen oman kasvatin jatkosopimus on meille tärkeä asia, Viitanen toteaa.

JYPillä oli ensi kautta koskevat optiot myös Adam Brodeckin, Joni Airon sekä Jere-Matias Alasen sopimuksissa. Näitä optioita ei kuitenkaan lunastettu, joten JYP toivottaa pelaajille onnea ja menestystä jatkoon.

Neljä merkittävää pelaajaa jättää JYPin

Yhdet aikakaudet tulevat päätökseen, kun vahvoiksi jyppiläisiksi profiloituneet Anttoni Honka, Jerry Turkulainen, Aleksi Salonen sekä Mikko Salmio jättävät seuran. Turkulainen, Salonen sekä Salmio ovat kantaneet hurrikaaninuttua yhteensä kuudella kaudella, kun taas Hongalla on takana viisi kautta JYPissä. Kaikki ovat edustaneet JYPiä pitkään myös junioritasolla.
Honka ja Turkulainen ovat kuuluneet JYPin profiilipelaajiin jo monen kauden ajan ja olivat voittamassa esimerkiksi CHL-mestaruutta helmikuussa 2018. Honka voitti tällä kaudella Liigan puolustajien syöttöpörssin (31 syöttöpistettä), kun taas Turkulainen oli seuran paras pistemies tehoin 16+22=38.

– “Honksi” ja Jerry kuuluivat joukkueen kiistattomiin johtohahmoihin. Molemmat pelaajat ovat vielä nuoria, joten toivomme, että heidän ja JYPin yhteinen tarina saa vielä myöhemmin jatkoa, Viitanen kiittää.

Salmio ja Salonen palasivat kasvattajaseuraansa kaudeksi 2020–21. Salmio kuului molemmilla kausilla joukkueen kapteenistoon ja kantoi kauden viimeisessä pelissä kapteenin C:tä rinnassa. Salonen toimi joukkueen varakapteenina toissa kaudella.

Molemmat pelaajat kuuluivat luottohahmoihin alivoimapelin saralla. Salmion kauden pistesaldoksi muodostui 2+3, Salosen 1+6.

– Nämä kaksi pelaajaa ovat esimerkillisiä urheilijoita, joilla oli iso rooli joukkueen kokeneimpina pelaajina. JYP kiittää yhteisistä vuosista ja toivottaa onnea uusiin haasteisiin, Viitanen sanoo.

JYPin tämänhetkinen sopimustilanne:

Maalivahdit

Topias Leinonen 2023
Niko Parkkinen 2023

Puolustajat

Jan Scotka 2023
Ville Ottavainen 2024
Eetu Peltola 2024
Valtteri Kakkonen 2023
Niko Seppälä 2023
Valtteri Koskela 2025

Hyökkääjät

Patrik Siikanen 2024
Joakim Kemell 2024
Samuel Valkeejärvi 2023
Santeri Koskela 2025
Rasmus Heljanko 2024
Reid Gardiner 2023
Braden Christoffer 2023

 

Lisää uutisia tulossa lähiaikoina, joten kannattaa pysytellä kuulolla.

Kuvat: Jiri Halttunen