Otteluraportti JYP–Ilves 12.03.2022

Kauden ennätysyleisö, 3265 silmäparia, todisti yhtä kauden hienoimmista kiekkotapahtumista, kun JYPin neljän ottelun viikko huipentui kamppailulla Ilvestä vastaan.

Moni saattoi ajatella pelin olleen ohi, kun toisessa erässä Ilves karkasi jo 3–0-johtoon. JYP kuitenkin syttyi vielä voittokamppailuun ja lopulta peli eteni jatkoajalle. Siellä tupsukorvat olivat kuitenkin terävämpiä ja nappasivat kaksi pistettä lukemin 5–4.

– Kovalla pumppaamisella pääsimme tasoihin, mutta rankkari ei mennyt ja jatkoajalla kaveri rankaisi, Jukka Ahvenjärvi summaa.

JYPiltä maalipuiden väliin osuivat Samuel Helenius, Jerry Turkulainen, Samuel Salonen sekä pelin lopussa 4–4-tilanteeseen tasoittanut Severi Lahtinen. 4–4-tilanteessa Adam Brodecki pääsi yrittämään voittomaalia rangaistuslaukauksesta, mutta Marek Langhamer veti tolppien välissä pidemmän korren.

JYP jatkaa sarjassa sijalla 13.

Energia riitti loppuun saakka

Ottelu oli JYPille viikon neljäs. Tämän takia oli mielenkiintoista nähdä, kuinka JYPin jalka riittää liikkuvuudestaan tunnettuja tupsukorvia vastaan.

Alku ei nostattanut suuria odotuksia, sillä peli pyöri pitkiä pätkiä JYPin alueella. Tämän pyörityksen aikana Ilves teki myös pelin ensimmäisen maalin, kun Nicholas Baptiste ohitti Topias Leinosen.

Pikkuhiljaa JYP alkoi kuitenkin nousta peliin mukaan ja piti pelin kuvan hyvin tasaisena. Ratkaisevissa asioissa Ilves tuntui olevan kuitenkin piirun verran parempi, minkä takia JYPin maalisaraketta toisen erän puolivälissä koristi 0 ja Ilveksen 3.

– Avauserässä tuntui, että pelaajia hieman jännitti. Toiseen erään tuli pari helppoa merkkausvirhettä, Ahvenjärvi kertaa.

Toisen erän lopussa Ilveksellä oli paikka lisäosumaan ylivoimalla, mutta Samuel Helenius karkasi läpiajoon ja iski kauden toisen osumansa varmasti. Helenius on iskenyt kauden molemmat osumansa hurrikaaniryhmän pelatessa alivoimaisena.

Helenius pääsi tilastokirjoihin myös erän päätyttyä, kun pieni poikapaini toi hänelle ja Dominik Masinille 2+2+10-minuuttiset rangaistukset.

Päätöserän alkuun Jerry Turkulaisen osuma toi lisäuskoa, mutta Henrik Haapala onnistui viemään tupsukorvat jälleen kahden maalin karkumatkalle.

Viimeistä kirsikkaa ottelukakun päälle ei oltu kuitenkaan vielä saatu, vaan JYP iski uuden kirivaihteen silmään. 2–4-osumasta vastannut Haapala lähti istumaan kaksiminuuttista noin neljä minuuttia ennen pelin loppua.

Tuon ylivoiman aikana Samuel Salonen toi JYPin tasoihin, ja pian ylivoiman päätyttyä Severi Lahtinen toi isännät tasoihin.


Kun Brodecki oli epäonnistunut rangaistuslaukauksesta, ratkaisua haettiin jatkoajalta. Siellä pomput kääntyivät Ilvekselle, kun Braden Christoffer sai hieman kyseenalaisen jäähyn ottelun tuomarilinjaan suhteuttuna ja Nicholas Baptisten voitto-osuma kimposi Jan Scotkan mailasta verkkoon.

JYP pelaa ensi viikolla kaksi ottelua. Tiistaina ohjelmassa on kauden viimeinen kotiottelu HIFK:ta vastaan, kun taas torstaina matka käy Raumalle Lukon vieraaksi.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen