Otteluraportti JYP–Jukurit 04.03.2022

Hippoksen perjantai-illassa nähtiin jopa pudotuspelihenkinen kamppailu, josta tunnetta ja vauhtia ei puuttunut.

Noin 2500-päinen kotiyleisö valmistautui jo voitonjuhliin, kun JYP johti peliä aivan viime hetkillä, mutta lopulta Jukurit kaivoi täydet pisteet lukemin 2–1. Ajassa 58.58 Jarkko Immonen onnistui tasoittamaan pelin ja 17 sekuntia ennen loppua voittomaalin iski Pekka Jormakka.

– 59 minuuttia kovaa pumppausta ja laadukasta pelaamista, mutta loppu oli osoitus Jukurien laadusta. Meidän olisi pitänyt olla tylympiä, Jukka Ahvenjärvi tiivistää.

JYPin ainoasta maalista vastasi Joakim Kemell, joka vei JYPin johtoon ottelun kolmannessa erässä. Osuma oli nuorukaisen ensimmäinen yli neljään kuukauteen.

– Tuntui hyvältä, kun kiekko vihdoin meni maaliin. Ei mikään kauhean iso lasti ollut harteilla, kun olen vain yrittänyt tehdä töitä koko ajan, Kemell kertaa.

– Oli tunnerikas peli. Harmittava häviö, kun kaveri iskee viimeisellä minuutilla maalin.

Tasaista vääntöä

Läpi ottelun kentällä nähtiin runsaasti vauhtia, kun tilanteet vaihtelivat päästä päähän. Ottelun ensiminuutit olivat kuitenkin JYPin. Paras paikka aukeni Mikko Salmiolle, joka löi parista metristä ohi tyhjän maalin.

Kun vauhti oli korkealla, myös tilanteita syntyi. Jukurien paras paikka ottelun avausmaalintekoon tuli toisessa erässä, kun Joachim Rohdin pääsi yrittämään Konstantin Shostakin ohittamista rangaistuslaukauksesta. Tässä ruotsalaishyökkääjä ei kuitenkaan onnistunut.

Toinen erä oli muutenkin Jukurit-merkkinen, kun jäähyt tuntuivat ohjaavan painostipistettä hurrikaaninuttujen puolustusalueelle. Oma maali pysyi kuitenkin varjeltuna.

– Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä. Toisessa erässä Jukurit pääsi kuitenkin pelin päälle, Ahvenjärvi myöntää.

0–0-tilanteen vuoksi asetelma päätöserään oli kutkuttava. Läpi illan tunteet olivat käyneet lämpöisinä, mutta kolmannessa erässä erinäiset torikokoukset ja pelitilanteen ulkopuoliset näpäytykset lisääntyivät.

Yhdestä tällaisesta JYP sai ylivoiman, jonka aikana Kemell iski kauden 13. maalinsa. Maali oli nuorukaiselle jo todellinen tavaramerkkiosuma, kun Anttoni Hongan syötön jälkeen hyökkääjä latasi suoraan syötöstä kiekon vastustamattomasti yläkulmaan.

– Kolmannessa erässä palasimme raiteille. Tuollaiset onetimerit ovat ylivoimassa se ratkaiseva tekijä, Ahvenjärvi kuvailee.

Katkera loppu jätti JYPille myös hieman jossiteltavaa. Jan Scotkan saama rangaistus oli kevyenoloinen ja sen aikana syntynyttä Jukurien 1–1-tasoitusosumaa tarkasteltiin videolta maalivahdin häirintänä.

– Vastustajan maskimies ottaa kontaktin, jonka takia maalivahti ei pysty tekemään torjuntaliikettä. Maali olisi pitänyt hylätä, Ahvenjärvi harmittelee.

Jormakan voitto-osuma syntyi myös harmittavan helposti, oman alueen syöttövirheen jälkeen. Tällä osumalla vieraat veivät voiton nimiinsä ja tasoittivat kauden kohtaamisten voitot 3–3:een.

JYPin seuraava ottelu on jo lauantaina. Silloin vastassa on SaiPa Lappeenrannassa.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen