Otteluraportti JYP–KalPa 08.03.2022

JYPin ja KalPan kauden viides kohtaaminen jätti JYP-näkökulmasta vähän muisteltavaa. 0–7-loppulukemat eivät juuri jossittelulle jätä sijaa. KalPan pisterohmu oli tehot 2+2 kirjannut Jaakko Rissanen.

Pelin ratkaisuna voidaan pitää erikoistilannepelaamista. Molemmat joukkueet ottivat viisi kahden minuutin rangaistusta, joiden aikana KalPa iski kolme ylivoimamaalia ja JYP nolla.

– Nollalla maalilla on vaikea voittaa, Jukka Ahvenjärvi tiivisti ottelua.

Paikalliskamppailu ei ollut edes erityisen lämminhenkinen pientä päätöserän ryöpsähdystä lukuun ottamatta. Jäällä Rasmus Heljanko ja Kasper Puutio ottivat pientä painia ja vaihtopenkillä nähtiin kovaa huutelua puolin ja toisin.

– Heidän valmentajansa huuti meidän penkillemme, joten puolustin joukkuettani. En voi kertoa, mitä siinä huudettiin, Braden Christoffer kuvailee.

Tappio ei muuttanut JYPin asetelmia sarjataulukossa.

Maaleilla pelille suuntaa

JYPin sisääntulo peliin jätti toivomisen varaa. Syötöt napsuivat jatkuvasti ohi, eikä tunnetila näyttänyt olevan virittäytynyt oikealle taajuudelle.

Oman alueen vaikeudet johtivat myös rangaistuksiin, joista KalPa rankaisi kahdesti. Maalit tekivät Tuomas Kiiskinen ja Aleksi Klemetti.

Myös JYP pelasi avauserässä kaksi kokonaista ylivoimaa, mutta erän jälkeen Eero Kilpeläisellä oli vain kolme torjuntaa.

– Ylivoimalla pitää saada laukauksia. Niitä ei saatu tuotettua, Ahvenjärvi miettii.

Toinen erä oli pelin tasaisin. JYP-käskijä poimi joukkuetta herättäneen tilanteen.

Rasmus Heljanko omalla työnteollaan hankki vastustajalle jäähyn. Sitä kautta usko alkoi löytyä ja saimme myös paikkoja.

JYPin harmiksi Kilpeläinen oli maalillaan varma venyen myös muutamaan huippupelastukseen.

Pelille melko tyypillinen tilanne nähtiin aivan toisen erän loppu hetkillä, kun Jere-Matias Alasen huippupaikka ei johtanut kavennusosumaan, ja siitä seuranneesta vastahyökkäyksestä kuopiolaiset menivät jo 4–0-johtoon.

Päätöserästä tuli melkoista kosmetiikkaa. JYPin kiri jäi todella näennäiseksi, ja maalipaikkojen luominenkin oli vaikeaa. Samaan aikaan KalPa jatkoi todella kliinistä viimeistelyään, kun maalinteossa onnistuivat vielä Lasse Lappalainen rangaistuslaukauksesta, Jaakko Rissanen tasakentällisin sekä Aapeli Räsänen ylivoimalla.

– On vaikea löytää oikea tunnetila, kun peleillä ei ole oikein merkitystä. Silti ottelua ei voi hävitä näillä lukemin, Christoffer summaa.

JYPin seuraava peli on keskiviikkona Turussa. Sen jälkeen viikko huipentuu perjantain vierasretkellä Kouvolaan sekä lauantaisella kotipelillä Ilvestä vastaan.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen