Otteluraportti KooKoo–JYP 11.03.2022

JYPin viikon kolmas ottelu pelattiin Kouvolassa. JYP oli voittanut kauden kolmesta aiemmasta kohtaamisesta kaksi.

Iltapuhde oli JYPiltä tasapainoinen, eikä suuria notkahduksia nähty. Tämä tuotti myös tulosta, kun lopulta lukemat kirjattiin hurrikaanipaitojen eduksi 3–5. Illan tehomies oli Joakim Kemell, joka kirjasi tehot 1+2.

– Teimme paljon töitä voiton eteen. Meidän pitäisi pelata näin joka pelissä, eikä vain silloin tällöin, Jan Scotka kertaa.

Kapteenille itselleen ilta toi myös yhden erityisen jutun, sillä hän iski kauden ensimmäisen maalinsa.

– Oli jo aikakin! Voitto on toki pääasia, mutta kyllä maalikin ilahduttaa. Kotona on paikka muistoille kiekkouran varrelta, joten tämä kiekko löytää paikkansa sieltä, Scotka sanoo.

JYP jatkaa sarjassa sijalla 13. Eroa jumbosijalla olevaan Ässiin on seitsemän pistettä.

Terävää vastahyökkäämistä ja päättäväistä puolustamista

Vaikka KooKoo oli avauserässä hallitsevampi osapuoli, JYP vastasi ottelun ensimmäisestä osumasta, kun Ville Ottavainen pääsi maalin makuun jo toisessa peräkkäisessä ottelussa. Ottavainen viimeisteli osumansa komeasta vastahyökkäyksestä, joka käynnistyi Samuel Valkeejärven laukauksen blokkauksesta.
KooKoo ei takaiskusta lannistunut, vaan jatkoi kovaa puskemista. Hallinta tuotti myös tasoitusosuman vielä avauserän puitteissa, kun ylivoimalla maalinteossa onnistui Kim Strömberg.

Jos JYP oli avauserässä jäänyt hieman vastaanottavaksi osapuoleksi, toinen erä oli huomattavasti tasaisempi. Todella pitkiä pyörityksiä JYP-alueella ei enää avauserän tapaan nähty, minkä takia energiaa riitti myös raikkaampaan hyökkäyspelaamiseen.

Toisen erän ensimmäisestä maalista vastasi kuitenkin KooKoo, kun Leevi Aaltonen yllätti Konstantin Shostakin helponoloisesti. JYP kipusi kuitenkin nopeasti tasoihin, kun illan ensimmäisen ylivoiman aikana Joakim Kemell toi pelin tasoihin. Myös tähän maaliin Valkeejärvi teki ison esityön kaivamalla kiekon laitaväännöstä ja vapauttamalla Kemellin huippupaikkaan.

Pian tämän jälkeen kapteeni Jan Scotka viimeisteli kauden ensimmäisen osumansa. Scotka nousi päättäväisesti mukaan hyökkäykseen ja löi oman laukauksensa jälkeisen irtokiekon verkkoon.

– ”Honksi” antoi hyvän syötön, mistä pääsin laukomaan. Kun sain irtokiekon, laitoin vain silmät kiinni ja toivoin että kiekko menee maaliin, olihan edellisestä osumastani jo noin vuosi, Scotka naurahtaa.

Pisin puolustusjakso JYPille tuli erän aivan viime hetkille. Siitä hurrikaaniryhmä selvisi kuivin jaloin ja pääsi päätöserään johtoasemassa.

Päätöserässä JYP onnistui karkaamaan jo 4–2-johtoon, kun Braden Christoffer pääsi lusikoimaan kiekon maalinedustalta verkkoon heti ylivoiman päätyttyä.

Tuon maalin jälkeen vieraiden hyökkäysinto hiipui. Samalla sitoutuminen puolustuspelaamiseen oli korkealla tasolla. Molemmat joukkueet tekivät vielä lopussa kosmeettiset osumat, kun Jerry Turkulainen osui tyhjään maaliin ja sen jälkeen Kasper Ojantakanen vastasi illan viimeisestä osumasta.

Seuraava ottelu on heti lauantaina LähiTapiola Areenalla, kun Ilves saapuu kylään.

– Meidän pitää jatkaa Ilvestä vastaan samalla tasolla. Toivottavasti lauantai-ilta houkuttelee paljon väkeä paikalle, Scotka päättää.

Toimittaja: Jere Korkalainen