Otteluraportti Lukko–JYP 17.03.2022

JYP lähti torstai-illan viihdykkeeksi kiusaamaan Marko Virtasen luotsaamaa Lukkoa, joka taistelee pudotuspelipaikasta tiukassa keskikastissa. Kahden erän ajan kiusaaminen sujui melko mallikkaasti, mutta heti päätöserän alkuun tapahtui se kuuluisa jokin.

Lukko tarvitsi minuutin ja kolme sekuntia kolmen maalin tekoon, ja näillä isännät karkasivat 3–1-johtoon. Tästä sillasta vieraat eivät enää nousseet.

– Vastustaja tuli hyvällä draivilla ja sai tasoituksen ja nopean johtomaalin. Meidän kamppailupelaaminen jäi erätauolle, eikä oltu ihan valmiita pelaamaan, Mikko Salmio kertaa.

Loppulukemat kirjattiin 4–1. Ainoasta maalista vastasi Adam Brodecki. Maalin syöttänyt Jerry Turkulainen nappasi itselleen kultakypärän kauden viimeiseen peliin.

JYP jatkaa tappiosta huolimatta sarjan 13. sijalla. Kaksi ottelua vähemmän pelannut SaiPa vaanii neljän pisteen päässä.

Kiusaaja ja kiusattava

Pudotuspelipaikkaa jahtaava Lukko pelaa kovien paineiden keskellä, ja se näkyi myös torstai-illan ottelussa. Hyökkäyspelaaminen oli ajoittain melko väkinäistä, eikä huippupaikkoja tahtonut näennäisestä hallinnasta huolimatta syntyä.

Samaan aikaan vapautunut JYP puolusti päättäväisesti ja iski terävästi vastaan. Paineettomuus näkyi ensimmäisen 40-minuuttisen ajan tasapainoisena tekemisenä molempiin suuntiin.

– Huomasi, että vastustajalla on pakkovoiton paikka ja me voidaan pelata vapautuneesti melko rennonletkeää peliä raamien sisällä, Salmio myöntää.

Ottelun avausmaalia saatiin odottaa aina toisen erän loppupuolelle saakka. Jo illan neljättä ylivoimaansa pelannut JYP löysi kaivattua terää erikoistilannepelaamiseensa, ja Adam Brodecki pääsi iskemään jyväskyläläiset johtoon.

Ottelun toisessa erässä riitti muitakin hyviä paikkoja. Topias Leinonen pysäytti Arttu Ilomäen rangaistuslaukauksen ja Severi Lahtinen helisytti maalin tolppaa.

JYP aloitti päätöseränkin ylivoimalla, mutta heti kun se oli päättänyt, Lukko tuli peliin mukaan täysin uudella ilmeellä. Raumalaiset iskivät kolmella hyökkäyksellä kolme maalia, kun vuoroin Vili Saarijärvi, Scott Pooley ja Matthew Abt hyödynsivät hurrikaaniryhmän uinumisen.

Maalien jälkeen pelin tempo selvästi laski. Takaiskuosumat näyttivät kipsanneen JYPiä, ja lisäosumat olivat lähempänä Topias Leinosen kuin Artjom Zagidulinin selän takana. Lopulta kumpaakaan maalivahtia ei enää yllätetty, tosin Lukon Sebastian Repo iski loppulukemat 4–1 vielä tyhjään verkkoon.

JYPin kausi päättyy ensi tiistaina, kun edessä on kauden viimeinen peli Kuopiossa KalPaa vastaan.

– Kieltämättä pitkä tauko tulee. Viikonloppu on meillä vapaa ja tiistaina päätetään kausi. Se on aina haikea fiilis, kun yksi aikakausi päättyy. Sillä mielellä sinne lähdetään, että kausi päättyy voittoon.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuva: Teemu Saarinen