Otteluraportti SaiPa–JYP 05.03.2022

JYP ja SaiPa kohtasivat pitkästä aikaa, sillä kauden muut kolme kohtaamista oli mitelty jo syys-lokakuussa. Niistä kaikki olivat päättyneet lappeenrantalaisten voittoon, joten JYPillä riitti kalavelkoja maksettavaksi.

Kaukalossa nähtiinkin taistelutahtoinen hurrikaaniryhmä, joka oli pitkään ottelussa takaa-ajajan asemassa. JYP kampesi kuitenkin päätöserän viimeisillä minuuteilla tasoihin.

Jatkoajalla JYP myös onnistui nappaamaan kaipaamaansa päänahan. Voittomaalin teki rangaistuslaukauksesta Adam Brodecki, jolle osuma oli illan toinen.

– Pari edellistä peliä ovat olleet jo hyviä ja jatkoimme sillä tiellä. Joskus kaikki tuntuu osuvan kohdalleen ja oli hienoa tehdä kaksi maalia, Brodecki kuvailee.

JYP nousi voitollaan ohi SaiPan sarjataulukon 13. sijalle.

Nihkeää, mutta tehokasta

JYP sai ottelulle hyvän alun ja oli kenttätapahtumissa ohuelti niskan päällä. Yksi JYPin näkyvimmistä pelaajista oli Braden Christoffer, joka kovalla työmoraalillaan auttoi JYPiä pitämään hyökkäyspeliä yllä. Erän puolenvälin tienoilla Christofferin riiston jälkeen nähtiin ensimmäinen näyte Brodeckin pehmeistä käsistä, kun hän hassutti kiekon verkkoon.

– Olen aina ollut luova pelaaja. Yritän pelata luotettavasti puolustussuuntaan ja hyökkäyspelissä tehdä asioita, joita vastustaja ei osaa odottaa, Brodecki kommentoi.

Vanhan kiekkoperinteen mukaan maalia seuraavien vaihtojen merkitys on iso, ja ne eivät menneet hurrikaaniryhmän käsikirjoituksen mukaan.

Maalia seuranneessa vaihdossa Valtteri Kakkonen lähti istunnolle, jonka aikana Oliver Okuliar toi SaiPan tasoihin. Tästä vain kolme minuuttia myöhemmin isännät menivät jo johtoon, kun JYPin alivoimaneliön leviämisen hyödynsi Valtteri Ojantakanen.

Toisessa erässä lauantaisaunan tuntu alkoi lisääntyä. Torikokoukset lisääntyivät ja iskuja vaihdettiin molemminpuolin. Erän ainoat tilastomerkinnät tulivatkin maalineduskahakoista, joista JYPille tuomittiin kaksi ja SaiPalle yksi rangaistus.

Päätöserään avainteemana oli se, löytääkö JYP kadoksissa olleen terän hyökkäyspelaamiseensa. Hurrikaaniryhmä ei päätöserässäkään juhlinut laadukkailla maalipaikoilla, mutta oli vähäisissä riittävän terävä, jotta tasoitusosuma syntyi. Ville Ottavainen löysi maalinedustalle yksinään unohtuneen Mikko Salmion, joka ei avopaikasta erehtynyt.

2–2-tilanteessa mentiin lopulta jatkoajalle. Usein nähdään, että tasoihin kivunnut joukkue on ylitöillä energisempi, ja tämä piti paikkansa myös nyt. Joakim Kemellin päättäväinen nousu maalille toi rangaistuslaukauksen, jossa Brodecki ei jättänyt mitään mahdollisuutta Westerholmille.

– Minulla on muutama luottoliike. Tänään valitsin yhden niistä, onneksi se toimi, Brodecki kuvailee voittomaalia.

JYP pelaa ensi viikolla neljä ottelua. Niistä ensimmäinen on tiistaina kotona, kun KalPa saapuu vierailulle. Brodecki myöntää, ettei pelaaminen ole aina helppoa, kun mahdollisuus pudotuspeleihin on mennyt, mutta kaukaloon halutaan jättää kaikki mahdollinen.

– Ohjelma on käytännössä lepoa, syömistä ja jääkiekkoa. Haluan pelata faneille jotka ovat aina olleet tukenamme.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Kimmo Metsälä