Otteluraportti TPS–JYP 02.03.2022

JYPin runkosarjan viimeinen kymmenen ottelun rupeama käynnistyi keskiviikkona Turussa, mihin JYP lähti maksamaan syksyn kalavelkojaan. TPS oli voittanut kauden molemmat aiemmat kohtaamiset.

JYP oli pitkiä pätkiä pelissä altavastaajana, mutta kuittasi pisteet kotiin lukemin 1–4. Voiton takana oli todella uhrautuva alivoimapelaaminen sekä erittäin tehokas hyökkäyspelaaminen.

Ottelun voittomaalista Adam Brodecki. Yksi toinen ottelun hahmo oli liigauransa ensimmäisen maalin sekä paljon alivoimalla taistellut Niko Seppälä, unohtamatta 31 kertaa torjunutta Konstantin Shostakia.

Oli todella komea taisteluvoitto. TPS:llä oli hyviä paikkoja, mutta Shostak seisoi päällään, Seppälä ilakoi.

Edellinen hurrikaaniryhmän kolmen pisteen voitto oli tammikuun viimeiseltä päivältä. Voitolla JYP nousi pois sarjataulukon jumbosijalta ohi Ässien.

Ei kaunista, mutta niin tehokasta

JYPin lähtö otteluun oli haasteellinen, sillä jo ensimmäisen kuuden minuutin aikana hurrikaaniryhmälle tuli kolme rangaistusta selvitettäväksi. Näistä viimeisintä JYP ei onnistunutkaan selvittämään, vaan Vjatsheslav Ushenin vei TPS:n johtoon.

Jäähyjen vuoksi JYPin erä oli melkoista selviytymistä. Edes kiekon saaminen omista pois oli haasteellista, ja illan aikana Shostak oli ajoittain melkoisessa kiekkosateessa.

JYP sai painetta hyökkäysalueelle aniharvoin, mutta riittävän usein tasoittaaksen pelin. Erän loppuhetkillä Seppälä riisti kiekon omissa, liittyi hyökkäyksen kärjeksi ja ohjasi kiekon tyylikkästi verkkoon.

– Alku oli meiltä vähän uninen. Tosi hyvältä maistui tehdä maali, on sitä odotettukin. Vaikka se oli vain yksi maali, saan olla ylpeä siitä, Seppälä sanoo.

– Sain kiekonkin jo käsiini, kun huoltopäällikkö sen minulle toi. Sille on paikkakin katsottuna.

Toiseen erään JYP onnistui hieman karsimaan jäähyjään, mutta pelin kuva itsessään ei juuri muuttunut. TPS puski päälle, mutta JYP puolusti urhoollisesti. Erityismainninan Seppälän lisäksi ansaitsee Valtteri Kakkonen, joka useampaan kertaan illan aikana sai jonkun ruumiin osansa kiekon eteen.

JYPin käytännössä erän ainoa suora hyökkäys toi JYPille ylivoiman, jonka aikana Adam Brodecki latasi vieraat johtoon. Ja kun alkuun oli päästy, lisää ylivoimatehoja seurasi. Päätöserässä JYPin kahden maalin johtoon vei Samuel Salonen.

1–3-tilanteessa ottelu näytti olevan JYPillä erinomaisesti kontrollissa, mutta tummia pilviä muodostui taivaalle, kun Braden Christoffer sai suihkukomennuksen. Viiden minuutin ylivoimalla ei kuitenkaan onnistumisia nähty kuin JYP-puolustukselta, joka piti maalinedustan puhtaana ja auttoi Shostakia päästämästä lisäosumia.

– Ei varmasti ollut kiva pelata meitä vastaan. Halusin antaa iskua sen verran, että tuntuu vielä huomennakin, Seppälä sanelee.

Alivoiman jälkeen Jerry Turkulainen kuittasi vielä loppulukemat tyhjään maaliin.

JYPin seuraava ottelu on perjantaina, kun Jyväskylään vieraaksi saapuu Jukurit.
Liput: lippu.fi

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Teemu Saarinen