Otteluraportti TPS–JYP 09.03.2022

JYP lähti Turkuun jo toiselle ryöstöretkelle viikon sisään. Iltaan lisämielenkiintoa toi 18-vuotiaan Topias Leinosen ensimmäinen Liiga-startti tolppien välissä.

Aivan kuten viime viikkoisesta otatuksesta, pelistä tuli todella rikkonainen ja erikoistilannepelaaminen oli isossa roolissa. Rangaistusminuutteja jaettiin yhteensä 78.

Ikävin tilanne nähtiin aivan ottelun varsinaisen peliajan loppuhetkillä, kun Jan Scotka taklasi Juuso Pärssistä. Pärssinen putosi jäähän ja kannettiin paareilla ulos kaukalosta, Scotka sai taklauksestaan suihkukomennuksen.

TPS pääsi pelaamaan koko jatkoajan ylivoimaa, mutta ei onnistunut siinä ratkaisemaan peliä. Lisäpiste tuli kuitenkin voittomaalikilpailussa turkulaisten haaviin, kun 4–3-voiton varmisti Eetu Liukas.

– Oli todella tasainen peli. Molemmilla oli omat paikkansa ja paljon oli erikoistilanteita, Leinonen kertasi peliä.

Anttoni Hongalle peli oli Liiga-uran 200. Juhlapeliä hän juhlisti kahdella syöttöpisteellä, joilla hän rikkoi 100 tehopisteen rajapyykin. Pisteitä on nyt kasassa 101.

JYP jatkaa sarjassa sijalla 13.Tuttu alku

Aivan kuten viikko sittenkin, TPS istui alussa melko väkevästi kuskin paikalle ja onnistui avauserässä karkaamaan 2–0-johtoon Tyler Steenbergenin ja Jack Rodewaldin osumilla.

JYPillä oli jälleen vaikeuksia luoda maalipaikkoja. Omassa päässä pahat virheet kostautuivat kovalla prosentilla, kun avausmaalissa mies hukkui vapaaksi parhaaseen maalintekosektoriin ja toisessa maalissa JYP-pelaajat törmäilivät keskenään maalin takana.

Leinonen ei maaleille mitään mahtanut. Hetken näytti, että hänen iltansa tuli ennenaikaiseen päätökseen, kun heti toisen erän alussa hänen jalkansa petti alta, mutta kyseessä oli huoltotoimenpide.

– Torjunnan jälkeen irtosi terä ja meni lunta koteloon. Sen takia piti käydä sitten vaihdossa, kun ei meinattu saada terää paikalleen, Leinonen kertaa.

Heti episodin jälkeen JYP avasi maalihanansa illan osalta; Patrik Siikasen rannelaukaus viuhahti verkkoon.

Lähes heti maalin jälkeen JYPillä oli ottelun ehkä suurin etsikkoaika, kun Vladislav Ushenin sai ulosajon potkaisemista. Viiden minuutin ylivoima jäi kuitenkin todella ponnettomaksi, ja lopulta päättyikin hieman ennenaikaisesti, kun Braden Christoffer komennettiin rangaistusaitioon.

TPS ei ylivoimalla ilman tehoja jäänyt, vaan Mikael Pyyhtiä vei turkulaiset kahden maalin johdossa päätöserään.

Osaltaan ylivoimien vuoksi peli pyöri melkolailla jaksottaisesti kummassakin päädyssä, minkä takia molemmat maalivahdit joutuivat pitämään virettä yllä muilla keinoilla kuin tasaisella laukausten torjumisella.

– Pääsin nopeasti peliin kiinni. Pääsin omaan tavoitteeseeni, sillä annoin joukkueelle mahdollisuuden pelata voitosta, nuori vahti kuvailee.

Ylivoimamaalien sarja sai jatkoa päätöserässä, kun Jerry Turkulainen laukoi vastustamattomasti kiekon verkkoon. Tällä maalilla vieraat nousivat 3–2-tilanteeseen, ja viimeinen kymmenminuuttinen jännitettiin sitä, onnistuuko hurrikaaniryhmä pelin tasoittamisessa.

Eikä kiri tähän jäänyt, vaan Ville Ottavainen toi vieraat tasoihin ajassa 57.30, joten pelissä mentiin jatkoajalle.

Pärssisen loukkaantumisen jälkeen kummankin joukkueen tekemisestä oli paras terä kateissa, ja TPS:n jatkoajan ylivoima oli ponneton. Voittomaalikilpailussa JYPin riveistä ei onnistumisia nähty, joten Liukkaan osuma riitti voittoon.

JYPin seuraava peli on perjantaina Kouvolassa. Viikko huipentuu lauantaina, kun LähiTapiola Areenalle vieraaksi saapuu Ilves.

Liput lauantain otteluun: lippu.fi

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Teemu Saarinen