Jukka Rautakorpi JYPin päävalmentajaksi – Eetu Laurikainen palaa kotiin

JYP Jyväskylä Oy on nimennyt Jukka Rautakorven JYPin seuraavaksi päävalmentajaksi kolmivuotisella sopimuksella. 58-vuotias Rautakorpi siirtyy JYPiin Tampereen Tapparasta, jonka urheilutoimenjohtajana hän on ollut kaksi edellistä kautta. Hänet tunnetaan pitkän linjan valmentajana, joka on urallaan ollut Liigan finaaleissa seitsemän kertaa. Jyväskylässä valmennusuransa aloittaneen valmentajan meriittilistalta löytyy yksi mestaruus, kuusi hopeaa ja yksi pronssi Tapparan sekä HPK:n peräsimestä.

JYP on luonut uuden JYP2025-strategian, johon Rautakorpi sopii erinomaisesti. Strategian keskeisenä pointtina on nostaa JYP jälleen Liigan kärkiseuraksi.

– Uuden strategian näkökulmasta halusimme oikean ihmisen viemään Liigajoukkueen arkea uudelle tasolle. Jukka oli paras vapailla markkinoilla olevista valmentajista. Hänellä on osaamista ja näyttöä urheiluprosessin kunnostamisesta, urheilujohtaja Mikko Viitanen kommentoi.

– Pitkällä tähtäimellä JYP haluaa menestyä Liigassa ja olla kärkijoukkue, se on meidän määränpäämme. Jyväskylässä on paljon poikkeuksellista osaamista, mitä ei muualta löydy. Meidän pitää löytää asiat, joissa olemme Suomen parhaita ja sieltä muodostaa menestyksen isoa kuvaa, Jukka Rautakorpi kommentoi.

Jukka Rautakorven koko haastattelu luettavissa ja katsottavissa täällä.

Tampereelta valmennusryhmään saapuu myös Ville Nieminen. Nieminen on valmentanut Liigassa neljällä kaudella. Vuodet 2016–18 hän oli apuvalmentajana Mikkelin Jukureissa, josta hän siirtyi Lahden Pelicansin päävalmentajaksi. Viimeisin valmennuspesti on kaudelta 2020–21 Ruotsin toiseksi korkeimman sarjatason MODO Hockeysta.

Nieminen muistetaan myös kaukalon puolelta pitkästä huippu-urastaan, jonka aikana hän pelasi yli 1000 peliä ammattilaisena eri puolilla maailmaa. Kirkkaimpana kruununa hänen urallaan oli Stanley Cup -voitto vuonna 2001. Pitkä pelaajaura tuo kaivattua näkökulmaa myös valmennusryhmään.

– “Nemo” on persoona, jonka kaikki tuntee. Hänellä on pitkä yhteinen historia Rautakorven kanssa ja apuvalmentajana hän pääsee toimimaan kokeneen valmentajan alaisuudessa. Tämä on hänelle hyvä paikka ottaa oppia puseroon, Viitanen kommentoi.

Ville Niemisen koko haastattelu katsottavissa täällä.

JYPin valmennusryhmä täydentyy myös Ville-Veikko Pohjanvirralla sekä Janne Pekkarisella. Pohjanvirta tulee valmennusryhmään vastaamaan fysiikkapuolesta ja Pekkarinen on hurrikaaniryhmän uusi maalivahtivalmentaja.

– Pekkarinen on maalivahtivalmennuksessa kotimainen kyky, josta uskotaan tulevan huipputason maalivahtivalmentaja. Hän modernisoi meidän maalivahtivalmennustamme. V-V:tä on junioripuolella marinoitu tehtävään, ja nyt on oikea aika hypätä Liigan mukaan, Viitanen kommentoi.

Myös muun valmennusryhmän sopimukset ovat kolmivuotisia. Lisätäydennystä valmennusryhmään on tulossa kevään aikana.

Eetu Laurikainen takaisin JYPiin!

JYP on tehnyt myös yksivuotisen sopimuksen maalivahti Eetu Laurikaisen kanssa. Laurikainen on seuran oma kasvatti, joka on kiekkoillut Jyväskylässä viimeksi kaudella 2019–2020.

29-vuotias Laurikainen on pelannut Liigassa yhteensä seitsemällä kaudella JYPin, Bluesin ja viimeisimpänä HPK:n riveissä. Kaudella 2021–22 hän pelasi HPK:n maalilla 44 ottelua torjuntaprosentilla 91,9. Uran kirkkaimmat saavutukset ovat A-nuorten mestaruus keväällä 2011 ja CHL-voitto JYPissä talvella 2018.

– “Edi” on tasonsa ja taustansa vuoksi meille kiinnostava pelaaja, mutta hän tuo meidän joukkueeseemme myös aikuismaista ammattilaispelaajan esimerkkiä. Hän on Liigatasolla voittava maalivahti ja tähän hetkeen sellainen ykkösvahti, jota seura tarvitsee, Viitanen kommentoi.

– Voidaan puhua kotiinpaluusta. Innolla tulen takaisin Jyväskylään, JYPille on aina paikka minun suunnitelmissani. Jyväskylään tarvitaan menestyvää kiekkoseuraa ja nyt lähdetään tekemään uutta nousua. Oma roolini on tuoda rauhaa joukkueen tekemiseen ja ottaa kiekkoja kiinni, Laurikainen kommentoi.

Katso Eetu Laurikaisen haastattelu alla olevasta linkistä.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen