Juuso Puustinen palaa JYPiin kiitollisin ja päättäväisin mielin: ”Olen aivan varma, että JYPin käyrä nousee ylöspäin”

JYP-yhteisö sai odotettuja uutisia viime viikolla, kun Juuso Puustinen palasi hurrikaaninuttuun. Edellisen kerran kaudella 2017–2018 seurassa kiekkoillut hyökkääjä on pitänyt Jyväskylässä kotiaan, vaikka pelit tuon kauden jälkeen on pelattukin ulkomailla.

Nyt peluri ei lähde kesän päätteeksi ulkomaille, vaan luistelee LähiTapiola Areenalla JYP-nutussa.

– Tarvitsin muutosta, apua ja uusia työkaluja ja niitä täältä sain. antoi ponnahduslaudan ulkomaanvuosille, jotka pääsääntöisesti menivät todella hyvin. Uskon, että ne samat jutut ovat täällä yhä ja tavoitteenani on pelata parasta lätkääni.

– Tuossa kun kävelin tänne, katsoin jäälle ja tuli hyvä fiilis. Edellisellä kerralla oli hyvä kausi täällä, mutta nyt on uuden projektin aika ja on hyvä olla siinä mukana. Kun mahdollisuus tuli, oli aika vaikea sanoa ei, Puustinen toteaa.

Kolmivuotinen sopimus sitoo 34–vuotiaan hyökkääjän Jyväskylään kauden 2025 loppuun saakka. Siinä kohtaa takana olisi satoja otteluita ympäri kansainvälisen kiekkomaailman huippua.

Pitkään uraan on mahtunut myös useita kausia ulkomailla, joista Puustinen on äärimmäisen kiitollinen.

– Jo teini-ikäisenä halusin ulkomaille ja lähdinkin heti 18-vuotiaana. Kolmessa eri pätkässä on kertynyt yhteensä kahdeksan vuotta. Olen kiitollinen niistä mahdollisuuksista. Pienenä rakastuin peliin, yhtäkkiä siitä tuli ammatti ja pääsi vielä tutustumaan ihmisiin ja eri kulttuureihin eri maissa.

Kun Liiga-pelien alkuun on aikaa vielä useampi kausi, tavoitteiden asettaminen on syytä jättää myöhemmälle. Nyt keskittyminen on fysiikkaharjoittelussa, joka JYPissä on tällä viikolla aloitettu testiviikon merkeissä.

– Tavoitteet puskevat eteenpäin. ei saa vaan osallistua, vaan tavoitteet myös mahdollistavat kehittymisen. Nyt tavoitteena on olla hyvässä iskukyvyssä, kun pelit alkavat. Se on tämän kesän tärkein osa-alue.

– Olen aivan varma, että JYPin käyrä tulee nousemaan ylöspäin. Kuinka jyrkästi, sen aika näyttää.

Videohaastattelussa käsitellään tarkemmin Puustisen ulkomaanvuosien antia. Keskustelua herää myös johtavan pelaajan roolista sekä tuloksentekijän paineista.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuva: Jiri Halttunen