JYP2025-strategia: JYP haluaa takaisin Liigan huipulle

JYP on rakentanut kolmen vuoden JYP2025-strategian, jonka tavoitteena on nostaa seura takaisin suomalaiselle jääkiekkohuipulle. Seuran tilasta ja toiminnasta on tehty analyysi, jonka pohjalta on valikoitunut kolme pääkohtaa, joita lähdetään kehittämään.

– Seura on ollut monien muutosten, epävarmuuksien ja epäonnistumisten vuoksi useamman vuoden eräänlaisessa välitilassa ilman suurta visiota. Nyt välitila loppuu ja lähdemme viemään JYPiä takaisin huipulle, JYP Jyväskylä Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Seppänen sanoo.

1.Vahva urheilussa
Liigajoukkueen rakentamiseen panostetaan rahallisesti viime vuosia enemmän ja terävöitetään joukkueen rakentamisen tavoitteita. Pelaajien laatu, JYP-tausta sekä kotimaisuus tulevat olemaan tärkeitä kulmakiviä lähivuosien JYP-joukkueiden rungon kokoamisessa.

Toinen urheilustrategian kulmakivi on yhtenäisen urheilulinjauksen luominen läpi JYP-organisaation, aina junioreista liigatasolle. JYP rakentaa tieteeseen perustuvan valmennuslinjan, joka kasvattaa JYP-pelaajista urheilullisia ja kunnianhimoisia pelaajia, jotka hahmottavat nopeasti pelin muuttuvat tilanteet ja osaavat ratkaista ne pelin etenemisen kannalta oikein.

JYP-urheilulinjauksen toteuttaminen tehdään tiiviissä yhteistyössä JYP Jyväskylä Oy:n ja JYP-Juniorit ry:n kesken. Päätoimisia valmentajia palkataan seuraan lisää ja myös urheilun vaatimiin tukitoimiin panostetaan lisää. Tässä JYP Jyväskylä Oy:llä on merkittävä taloudellinen rooli, ja taloutta tasapainottamaan seuralla on selvät tulostavoitteet JYP-pelaajien vuosittaisiin NHL-varauksiin.

Näillä kahdella pääkohdalla haetaan tasapainoa, jotka sekä tuottavat ammattiurheilun vaatimaa tulosta riittävän nopeasti että luovat seuran urheilutoimintaan pysyvän kilpailuetua tuottavan toimintamallin.

– Edessä on kova, monivuotinen savotta, jonka tavoitteena on luoda koko ajan nopeutuvan pelin vaatimia, menestyviä ja itsenäisiä JYP-pelaajia. Haemme seuralle tulevaisuuden kilpailuetua jyppiläisestä urheiluideologiasta eli tavasta ja tyylistä toimia ja sitä, että tulevaisuuden JYPin liigajoukkueen omavaraisuusaste nousee pysyvästi yli 50 prosentin, JYPin urheilujohtaja Mikko Viitanen kertoo.

2.Vahva digissä ja datassa
Uudella strategialla JYP Jyväskylä Oy haluaa vahvistaa omaa myyntiään, markkinointiaan ja muuta taustatoimintaansa. Tavoitteena on luoda lisää merkitystä ja arvoa JYP-kannattamiselle ja JYPin yhteistyökumppaneille koko Keski-Suomessa.

Ammattiurheiluorganisaation tulee tuntea asiakkaansa ja kannattajansa entistä paremmin, jotta oikeanlaista markkinointia ja viestintää voidaan kohdentaa nykyistä tarkemmin. JYP hakee myös uutta liiketoimintaa dataa ja digitaalisuutta hyödyntämällä.

– Kaikki tulonlähteet eivät voi jatkossa nojata enää pelkästään ottelutapahtumiin. Muutakin tarvitaan ja pelikauden ulkopuolellakin seuran on oltava aiempaa aktiivisempi, JYP Jyväskylä Oy:n toimitusjohtaja Risto Korpela sanoo.

3.Vahva uudella Hippoksella
Kolmas uuden JYP2025-strategian kulmakivi on JYPin kaikkien toimintojen tehostaminen Hippoksella. Ottelutapahtumien elämyksellisyyttä halutaan lisätä niin pelin kuin oheistoimintojenkin avulla. JYPillä on suunnitelmat kaikkiin kolmeen Hippoksen tulevaisuusvaihtoehtoon eli Hippos-hankkeen toteutumiseen, pelkkään nykyisen LähiTapiola Areenan saneeraukseen tai jopa siihen, että kaikki jatkuu Hippoksella vuoden 1982-retrohengessä. JYP haluaa olla aktiivinen järjestämään tapahtumia Hippoksella myös ottelutapahtumien ulkopuolella.

– Hippos-hankkeen toteutuminen on toki ykköstoiveemme, mutta pärjäämme myös vaihtoehdossa, jossa kaupunki remontoi LähiTapiola Areenan nykyistä suuremmaksi. Nykyolosuhteissa jatkamiseenkin on varauduttava, mutta onhan se selvä, että nykyisissä olosuhteissa JYPin kehittäminen jää rajalliseksi ja pärjääminen Liigassa vaikeutuu, koska olosuhde-erot liigajoukkueiden välillä jatkavat kasvamistaan Nokia Areenan ja muiden liigapaikkakuntien areenahankkeiden myötä, Seppänen toteaa.

Uuden strategian voimin JYP haluaa olla koko Keski-Suomen entistä paremmin yhteenkokoava voima. Strategian toteutumista tarkastellaan aktiivisesti, ja valmius muutosten tekoon tilanteen niin vaatiessa on olemassa.

– Lopulta seuran menestymisen ratkaisee ihmisten ja yhteisön luja JYP-lojaalisuus, joka seuran on ansaittava toimillaan jokainen päivä uudestaan ja jota JYPin on omalla toiminnallaan koko ajan vahvistettava, Korpela toteaa.

Katso videolta toimitusjohtaja Risto Korpelan kiteytys JYPin toimiston kuulumisista ja uuden strategian pääkohdista.