Kotiinpaluu – Juuso Puustinen JYPiin pitkällä sopimuksella

Neljä edellistä kautta ulkomailla kiekkoillut Juuso Puustinen palaa JYPiin kolmivuotisella sopimuksella. Puustinen nähtiin hurrikaaninutussa edellisen kerran kaudella 2017–18.

– On hienoa palata tänne muutaman vuoden tauon jälkeen. Täällä on ollut minun kotini edellisestä visiitistäni lähtien, joten tämä on tärkeä paikka minulle, Puustinen kommentoi.

– Etsimme joukkueeseen kokenutta ammattilaispelaajaa, joka pystyy tuloksentekoon. Hän on myös esimerkillinen pelaaja kaukalossa ja sen ulkopuolella. Puustinen on meille ennestään tuttu pelaaja ja hänellä on vahva side Jyväskylään, joten yhteisymmärrys löytyi nopeasti, urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kommentoi.

Edellisellä JYP-kaudellaan hän kuului joukkueen avainhyökkääjiin tehden 30 maalia ja 51 tehopistettä 53 ottelussa. Hyökkääjä oli mukana juhlimassa ikimuistoista CHL-mestaruutta talvella 2018.

Puustisen siirtyi JYPistä KHL:ään, jossa kului kolme kautta. Viime kaudeksi tuli siirto SHL:ssä pelaavan Örebron riveihin. Kausi oli haasteellinen ja loukkaantumisen sävyttämä, ja 25 ottelussa syntyi tehot 3+1.

– Olemme tietoisia, että hänellä oli omat ongelmat kroppansa kanssa. Hänellä on näytöt usealta vuodelta, että kiekko löytää tiensä verkon perukoille, emmekä näe viime kauden haasteita ongelmana, Viitanen lisää.

34-vuotias hyökkääjä on pelannut Liigassa yhteensä 415 ottelua ja meriittilistalta löytyy yksi SM-hopea HIFK:n riveistä. Kokemusta löytyy myös kansainvälisiltä kentiltä, sillä hyökkääjä on pelannut ammattilaisurallaan yhden SHL- ja kolmen KHL-kauden lisäksi kaksi kautta AHL:ssä. Uransa alkutaipaleella hän kiekkoili kaksi kautta Kanadan juniorisarja WHL:ssä.

Nyt KalPan kasvatin oli aika palata kotiin Jyväskylään.

– Ulkomaat olivat pienestä pojasta asti haaveena, ja kahdeksan vuotta pääsin siellä pelaamaan. Ajatus paluusta Suomeen tuntui koko ajan paremmalta ja paremmalta ja nyt se sitten realisoitui, Puustinen kertaa.

– Täällä kun on kesät pyörinyt, aina välillä on kadulla pysäytetty ja kyselty, milloin tulen takaisin. Nyt on sen aika.

Hyökkääjä on seurannut JYPin otteita myös ulkomaan vuosien aikana. Pääsy uutta nousua tekevään JYPiin nostattaa Puustisen motivaatiota entisestään.

– Olen aivan varma siitä, että JYP nousee sieltä, missä se on ollut. Siistiä päästä osaksi tätä projektia. Pitää laittaa parasta pöytään ja auttaa joukkuetta parhaalla mahdollisella tavalla. Yleensä kun pystyt pelaamaan hyvällä tasolla, sitä kautta on mahdollisuus tehdä myös tulosta. Sitä kohti haluan mennä.

Sopimustilanne 22.4.2022

Maalivahdit
Eetu Laurikainen 2023
Topias Leinonen 2023
Niko Parkkinen 2023

Puolustajat
Valtteri Kakkonen 2023
Ville Ottavainen 2024
Eetu Peltola 2024
Jan Scotka 2023
Niko Seppälä 2023
Valtteri Koskela 2025

Hyökkääjät
Braden Christoffer 2023
Reid Gardiner 2023
Rasmus Heljanko 2024
Joakim Kemell 2024
Santeri Koskela 2025
Juuso Puustinen 2025
Severi Lahtinen 2025
Samuel Salonen 2024
Patrik Siikanen 2024
Samuel Valkeejärvi 2023