Mikko Petman ja Aaro Vidgren siirtyvät JYPiin

JYP on solminut pitkät sopimukset Aaro Vidgrenin ja Mikko Petmanin kanssa. Molemmat hyökkääjät saapuvat Jyväskylään kolmivuotisilla sopimuksilla.

25-vuotias Vidgren siirtyy JYPiin Vaasan Sportista, jota hän edusti kolmella edellisellä kaudella. Vyölle on kertynyt yhteensä 263 Liiga-ottelua, joissa on syntynyt 43 tehopistettä. Urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kuvailee hyökkääjää täsmähauksi tiettyyn rooliin.

– Etsimme pelaajaa, joka kykenee vahvaan kamppailupelaamiseen ja on vahvistus alivoimaosastollemme. Aaro on kova urheilija, jolla on potentiaalia myös aiempaa parempaan kiekolliseen pelaamiseen.

– Minulla oli tunne, että minut oikeasti haluttiin tänne, minkä takia tuli otettu olo. Sen jälkeen ei tarvinnut kahdesti miettiä. Jyväskylä vaikuttaa kivalta kaupungilta ja JYPin ympärillä on hyvä pöhinä. Odotan innolla, että pääsemme joukkueena kokoontumaan yhteen ja takaisin hommiin, Vidgren kuvailee.

Vidgren pääsee JYPissä tuttuun valmennukseen, sillä hän kävi lainalla KeuPa HT:ssa Ville Niemisen valmentajakaudella. Jukka Rautakorpi oli alle 20-vuotiaiden maajoukkueen pääkäskijä, kun Vidgren taisteli paikasta kisakoneeseen.

Yksi iso tekijä siirrossa JYPiin oli juuri mahdollisuus uudenlaiseen rooliin.

– Olen suoraviivainen, luisteluvoimainen ja aina logolle täysiä pelaava voimahyökkääjä. Olen profiloitunut alempien ketjujen hyökkääjäksi, jonka yksi iso vahvuus on alivoimapelaaminen. Nyt haluan hakea vähän uutta virikettä ja saada hyökkäyspäähän tehoja aikaan, Vidgren myöntää.

– On helppo sanoa uuden haasteen kiinnostavan, mutta se vaatii myös paljon työtä ja rohkeutta yrittää uutta, eikä vaan turvautua tuttuun ja turvalliseen. Minua kiehtoo päästä uuteen ympäristöön, jossa yritän saada isompaa roolia.

Kun Sportin kausi päättyi runkosarjaan, Vidgren kuntoutti pientä vammaa. Nyt Vidgren hyökkää harjoituskauteen hyvässä kunnossa ja hieman erilaisia virikkeitä hakeneena.

– Olin sijaisena opettajan hommissa, opetin englantia yläkoulussa. Pari viikkoa kun oli ollut, tuli tunne, että pääsisipä taas aloittamaan hommat, lohjalainen naurahtaa.

Menestymisestäkin nauttinut Petman hakee läpimurtoa

20-vuotias Mikko Petman siirtyy JYPiin Rauman Lukosta. SaiPan kasvatti siirtyi Raumalle vuonna 2016, ja nousi Liiga-ympyröihin kaudella 2018–19. Tuon jälkeen Liiga-otteluita on kertynyt yhteensä 162 kappaletta. Viime kaudella Petman pelasi Lukossa 46 peliä, joissa syntyi 12 tehopistettä.

– Minulla on läpimurto Liigassa vielä tekemättä. Olen “luonnejätkä”, joka pystyy kamppailemaan ja tuomaan sitä kautta positiivisia asioita joukkueelle. Haluan tehdä tulosta myös Liigassa, niitä omia vahvuuksia unohtamatta, Petman kuvailee.

– Tulen todella innoissani Jyväskylään ja JYPiin. Olen kuullut seurasta ja kaupungista paljon hyvää. Tämä uusi projekti kiinnostaa minua, ja molemmilla oli halua tehdä pidempi sopimus. Minulle tuli vahva tunne, että minut halutaan tänne.

Petman on kuulunut ikäkausimaajoukkueiden vakiokalustoon. Aika juniorimaajoukkueissa huipentui alle 20-vuotiaiden MM-pronssiin vuoden 2021 kisoissa. Kirkkainta menestystä tuli toissa kaudella Lukossa, kun seura juhli SM-kultaa.

– Petman on monipuolinen hyökkääjä, jolla on taitoa kiekolliseen peliin sekä kamppailemiseen. Nuoresta iästään huolimatta on on pelannut jo paljon Liiga-pelejä ja tietää, mitä menestyminen tällä tasolla vaatii. Hän on omassa roolissaan menossa kohti kansainvälistä tasoa. Uskomme, että meillä hän tekee kansallisen läpimurtonsa, Viitanen kuvailee.

Suomen mestaruuteen päättynyt kausi 2020–21 oli Petmanille nautinnollista, mutta myös kasvattavaa aikaa.

– On hienoa menestyä, sillä voittamisesta saa ne kaikista parhaat fiilikset. Lukossakin oli kokeneempia pelaajia, joista pystyi imemään oppia, ja siinä tuli kasvettua pelaajana sekä ihmisenä. Sain nähdä millaista peli pudotuspeleissä on ja kruunuksi tuli vielä mestaruus, niin oli kaikinpuolin hieno vuosi.

“Luonnejätkäksi” itseään kuvaileva Petman pääsee JYPissä jälleen osaksi uutta joukkuetta ja uutta valmennusta. Ville Niemisen ja Jukka Rautakorven kaltaiset intohimoiset valmentajat herättävät hyökkääjässä aitoa innostusta.

– Se on tässä lajissa hienoa, että on kokeneempia ihmisiä, joilta voi oppia uusia asioita. Olen itsekin varsinkin kentällä sellainen tyyppi, että elän tunteesta ja energiasta. Sitä saa varmasti heiltäkin.

Sopimustilanne 25.4.2022

Maalivahdit
Eetu Laurikainen 2023
Topias Leinonen 2023
Niko Parkkinen 2023

Puolustajat
Valtteri Kakkonen 2023
Ville Ottavainen 2024
Eetu Peltola 2024
Jan Scotka 2023
Niko Seppälä 2023
Valtteri Koskela 2025

Hyökkääjät
Braden Christoffer 2023
Reid Gardiner 2023
Rasmus Heljanko 2024
Joakim Kemell 2024
Santeri Koskela 2025
Juuso Puustinen 2025
Severi Lahtinen 2025
Aaro Vidgren 2025
Mikko Petman 2025
Samuel Salonen 2024
Patrik Siikanen 2024
Samuel Valkeejärvi 2023