Mikko Petman puhkuu näyttöhaluja: ”Minulla on kova kilpailijan luonne”

20-vuotias Mikko Petman muutti C-juniori-ikäisenä kotikaupungistaan Lappeenrannasta Raumalle ja nyt sieltä Jyväskylään. Kolmivuotisen JYP-sopimuksen ensimmäisen kauden valmistelut käynnistyivät tällä viikolla, kun joukkue kokoontui ensimmäistä kertaa.

– On ollut mukavaa päästä tutustumaan uusiin ihmisiin ja talon tapoihin. Jyväskylä vaikuttaa hienolta kaupungilta ja ihmiset ovat mukavia. Muuttaminen aina vähän jännittää, mutta lopulta lätkäporukka on aina lätkäporukka. Samat vitsit siellä kiertää, joten lopulta hommat ovat melko helppoja, kun pääsee arkeen kiinni.

Petmania ei Liiga-uransa aikana ole opittu tuntemaan tehomiehenä, vaikka hän junioreissa tekikikin komeita pistemääriä. Nuoren hyökkääjän onneksi hänellä on aina ollut muitakin vahvuuksia.

– Fyysisyys oli varmasti iso juttu, minkä takia pääsin Lukossa pelaamaan. Välillä on vaikeaa tulla sisään, kun junnuissa saa paljon erikoistilannevastuuta ja tekee pisteitä ja sen jälkeen Liigassa rooli on aluksi se, että pitää erottua muulla tavalla ja siten ansaita peliaikaa.

– Se on myös osa minun luonnettani, että pistän vastaan ihan sama kuka on vastassa. Olen aina ollut sen tyylinen pelaaja ja minulla on kova kilpailijan luonne. Velipojan kanssa katulätkäpelit olivat ehkä vähän rankempia kuin monilla muilla.

Vaikka nuori pelaaja haluaa sytyttää myös Jyväskylässä faneja fyysisellä pelaamisella, on mielessä kehittyminen myös muilla tavoilla. Senkin kannalta edessä on tärkeä kesä.

– Haluan päästä mahdollisimman hyvään kuntoon ja kehittyä monipuolisesti. Nuoressa iässä ominaisuudet kehittyvät nopeasti, joten pitää käyttää tilaisuus hyväksi, kun nuorta testosteronia vielä on kropassa.

Mikko Petman kertoo videohaastattelussa tarkemmin uransa alkutaipaleesta ja mitä on suunnitelmissa seuraavaksi. Samalla paljastuu, mitä hän haluaa todistaa koko Suomelle hurrikaaninutussa.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuva: Jiri Halttunen