Severi Lahtinen ja Samuel Salonen jatkavat JYPissä

Severi Lahtinen ja Samuel Salonen nähdään hurrikaaninutussa myös ensi kaudella. Lahtisen sopimus on 1+2-vuotinen seuran optiolla. Salosen sopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta.

23-vuotiaalle Lahtiselle ensi kausi on kolmas JYPin riveissä. Viime kaudella Lahtinen teki oman piste-ennätyksensä Liiga-tasolla, kun 52 otteluun syntyi 24 tehopistettä.

– Hänen peliotteensa alkoivat olla sitä tasoa, mitä häneltä odotettiin jo siirron tapahtuessa. Suunta on nyt oikea ja pelaajalla oli todella kova motivaatio jäädä JYPiin. Lahtisesta on edelleen kasvamassa aikamoinen taikuri, jolla on potentiaalia olla poikkeuksellinen pelaaja vähintään Liiga-tasolla, urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kommentoi.

– Minulla oli halu jatkaa täällä, eikä taas aloittaa kaikkea alusta jossain muualla. Tämä oli ykkösvaihtoehtoni ja onneksi seurallakin oli kiinnostusta, Lahtinen sanoo.

Pelicansista JYPiin tullut hyökkääjä pääsee ensi kaudella tuttuun valmennukseen, sillä Ville Nieminen valmensi Lahtista Pelicansissa kausilla 2018–19 sekä 2019–20. Lahtisella on hyvät muistot ajasta Niemisen valmennuksessa, ja tavoitteena on kehittyä entistä paremmaksi pelaajaksi.

– Haluan tuloksenteolla auttaa joukkuetta voittamaan pelejä. Kokonaisvaltaista peliäkään ei saa unohtaa, vaan työntekoa pitää jatkaa. Uskon, että pystyn pelaajana menemään vielä eteenpäin ja jatkamaan kehittymistä, mies sanoo.

– Kova kilpailutilanne motivoi tekemään töitä vielä enemmän. Ei voi alkaa löysäillä ja pitämään paikkaa joukkueessa itsestäänselvyytenä.

Lahtinen ja Salonen pelasivat jo viime kaudella yhdessä ja yhteistä historiaa löytyy aiemmilta vuosilta niin kaukalosta kuin sen ulkopuolelta. Jatko samassa seurassa nostattaa tunnelmia entisestään.

– Hänkin houkutteli minua jatkamaan täällä. Kemiat toimivat kaukalossa ja sen ulkopuolella, joten on siistiä päästä jatkamaan samassa joukkueessa. Toivottavasti pääsemme myös juonimaan samassa ketjussa, hyökkääjä heittää.

Salonen marssii kohti korkeita tavoitteita

22-vuotias Samuel Salonen pelasi viime kaudella ensimmäiset ottelunsa hurrikaanipaidassa lainasopimuksella. 11 ottelussa syntyi viisi tehopistettä.

– Olen todella innostunut, kun pelit jatkuvat JYPissä. Joukkueessa oli viime kaudella hyvä joukkuehenki ja minulle tuli hyvä kuva seurasta. Meille on tulossa hyvä joukkue ja valmennus on kovaa luokkaa, joten odotukset ovat korkealla, Salonen sanoo.

Tapparan sopimuspelaajalle kertyi viime kaudella yhteensä 43 Liiga-peliä Tapparan, Lukon sekä JYPin paidassa. Hyökkääjällä oli ensi kautta koskevissa sopimusneuvotteluissa selvä päämäärä, joka kaksivuotisella sopimuksella myös toteutui.

– Päällimmäisenä oli mielessä, että vaihtelu loppuisi ja saisi olla yhdessä paikassa pidempään. Hieno juttu, että mahdollisuus tuli JYPistä, Salonen sanoo.

Salonen debytoi Liigassa kaudella 2019–20, jolloin Ville Nieminen oli joukkueen päävalmentajana. Kun mies siirtyi Tapparaan viime kaudeksi, urheilutoimenjohtajana oli Jukka Rautakorpi. Salonen näkee heidän valmennukseen pääsemisen positiivisena asiana.

– “Nemo” on minulle tuttu Pelicansin ajalta, hän oli iso syy, miksi Lahteen aikanaan päädyin. Tykkään hänen intohimostaan valmentaa. Jukan kanssa ei ole oltu niin tiiviisti yhteistyössä, mutta tilastot on kovat ja sieltä näkee, että hän osaa hommansa. Siitä pääsee imemään oppia, vantaalainen kuvailee.

– Minulla on kovat tavoitteet oman tulevaisuuteni suhteen ja niiden eteen on tehty paljon töitä. Uskon, että kaikki tavoitteet ovat saavutettavissa, kunhan arki on riittävän hyvällä tasolla.

Urheilujohtaja Viitanen uskoo, että molemmat osapuolet hyötyvät sopimuksen jatkamisesta.

– Salonen on isokokoinen ja taitava pelaaja, jolla on kovat tavoitteet. Uskomme, että JYP pystyy auttamaan häntä kehittymään ja hän JYPiä menestymään.

Sopimustilanne 20.4.2022

Maalivahdit
Eetu Laurikainen 2023
Topias Leinonen 2023
Niko Parkkinen 2023

Puolustajat
Valtteri Kakkonen 2023
Ville Ottavainen 2024
Eetu Peltola 2024
Jan Scotka 2023
Niko Seppälä 2023
Valtteri Koskela 2025

Hyökkääjät
Braden Christoffer 2023
Reid Gardiner 2023
Rasmus Heljanko 2024
Joakim Kemell 2024
Santeri Koskela 2025
Severi Lahtinen 2025
Samuel Salonen 2024
Patrik Siikanen 2024
Samuel Valkeejärvi 2023