Hallitseva Suomen mestari Kyle Platzer vahvistamaan JYPiä

JYP vahvistuu kovatasoisella keskushyökkääjällä, kun 27-vuotias Kyle Platzer siirtyy ensi kaudeksi Jyväskylään. Seuran ja pelaajan välinen sopimus on yksivuotinen.

Platzer kiekkoili viime kaudella Tapparassa voittaen Suomen mestaruuden. 55 ottelussa syntyi 26 tehopistettä.

– Meillä oli hakuprosessin aikana tarvetta löytää keskikaistalle nopeutta sekä taitoa, ja Kylen uskotaan istuvan siihen muottiin. Näemme pelaajassa kykyä ottaa steppejä eteenpäin, ja toivomme hänen ottavan ne stepit Jyväskylässä, urheilujohtaja Mikko Viitanen kuvailee.

Kanadalaishyökkääjälle Suomen kaukalot ovat tulleet tutuksi, sillä hän on kiekkoillut Suomessa kolme edellistä kautta. Viime kaudeksi hän siirtyi Tapparaan Kouvolan Kookosta, jossa hän kiekkoili vuosina 2019–21.

Suomessa pelatuissa 163 ottelussa on syntynyt 96 tehopistettä. Samalla myös JYP on tullut vastustajan vinkkelistä tutuksi.

– Muistan ensimmäisen kauteni Suomessa. Tuolloin JYP oli hyvä joukkue, jossa oli paljon maalintekoon kykeneviä pelaajia. Olen myös tykännyt hallista ja kaupungista. JYPin joukkue tulee olemaan kilpailukykyinen ja olen todella innoissani, kun pääsen osaksi sitä, Platzer sanoo.

Platzerin nimi huudettiin NHL:n vuoden 2013 varaustilaisuudessa, jolloin Edmonton Oilers varasi hänet neljännellä kierroksella. Pelejä Pohjois-Amerikan ammattilaissarjoista kertyi AHL:stä ja ECHL:stä yli 200 kappaletta.

Kokemusten johdosta kanadalaishyökkääjällä on JYPissä jo ennestään tuttuja henkilöitä niin pelaaja- kuin valmennuspuolella.

– Olimme Braden Christofferin kanssa samaan aikaan AHL:ssä, ja tuona aikana asuimme yhdessä. Hän kertoi minulle paljon positiivisia asioita JYPistä ja sen tavoitteista palata pudotuspelijoukkueeksi, hyökkääjä kertoo.

– Mikko piti erikoistilannepelaamiseen liittyviä palavereita Kouvolassa, ja muistan hänet hauskana jätkänä sekä hyvänä valmentajana. Jukan kanssa en ollut juuri Tampereella tekemisissä, vaan tapasimme vain pari kertaa.

Platzeriin on tarttunut pala suomalaisuutta

Koska Platzerin kausi Tapparassa päättyi vasta vapun tienoilla, Platzer ei ole vielä liittynyt joukkueen mukaan. Mies on ollut kotimaassaan nyt noin kahden viikon ajan, ja hiljalleen aloittanut harjoittelun kohti tulevaa kautta.

Jääkiekon ja harjoittelun vastapainoksi mies aikoo viettää aikaa golf-viheriöillä sekä läheisten hääjuhlien merkeissä. Kanada muistuttaa Platzerin sanojen mukaan paljon Suomea, minkä takia sopeutuminen Suomeen ja Liigaan on ollut helpompaa.

– Kun tulin Kanadaan, tunsin oloni enemmän suomalaiseksi kuin kanadalaiseksi, ihan kuin olisin ollut turisti kotimaassani! Suomi muistuttaa minua paljon Kanadasta, ja tunnen oloni siellä kotoisaksi. Ymmärrän myös suomen kieltä jonkin verran; en aina tarvitse kääntäjää joukkueen palavereissa, mutta en välttämättä uskalla puhua suomea, Platzer kertoo.

Platzer saapuu Suomeen loppukesästä, ja tuleva kausikin siintää jo luonnollisesti mielessä.

– Viime kausi Tapparassa opetti minulle enemmän kuin yksikään kausi aiemmin. Menestyimme niin Liigassa kuin CHL:ssä, enkä tule koskaan unohtamaan tuota kautta. JYPissä haluan jatkaa kehittymistä ja olla joukkueen johtava pelaaja.

JYPin joukkue ensi kaudelle rakentuu kovaa vauhtia. Lisää pelaajauutisia on luvassa piakkoin.

Kausikortit 2022-2023 nyt myynnissä: Lue lisää ja osta omasi

https://www.youtube.com/shorts/ZUzCe5IKotw

Sopimustilanne 19.5.2022

Maalivahdit
Eetu Laurikainen 2023
Topias Leinonen 2023
Niko Parkkinen 2023

Puolustajat
Valtteri Kakkonen 2023
Jan Scotka 2023
Niko Seppälä 2023
Eetu Peltola 2024
Tobias Winberg 2024
Ville Ottavainen 2024
Niko Minkkinen 2025
Valtteri Koskela 2025

Hyökkääjät

Braden Christoffer 2023
Kyle Platzer 2023
Reid Gardiner 2023
Anton Stråka 2023
Samuel Valkeejärvi 2023
Rasmus Heljanko 2024
Joakim Kemell 2024
Robert Rooba 2024
Samuel Salonen 2024
Patrik Siikanen 2024
Santeri Koskela 2025
Juuso Puustinen 2025
Severi Lahtinen 2025
Aaro Vidgren 2025
Mikko Petman 2025
Riku Tohila 2025
Jere Lassila 2025
Mikko Perttu 2026